© Andreas Mikkel

Sådan finder du dine vinterløbesko

Udvalget af vinterløbesko bliver bare større for hvert år og rummer et hav af forskellige funktioner og detaljer. Vi guider dig til det bedste og klogeste valg.

23. oktober 2013 af Martin Kreutzer

Løbeturen om vinteren bliver kun sjovere og mere motiverende, hvis du anskaffer dig nogle ægte vinterløbesko. Så holder du varmen, står bedre fast og kan uden problemer løbe gennem både sne, mudder og pløre.

Men hvilke skal du så vælge? Og hvad skal du have med i overvejelserne, inden du svinger dankortet?

Her får du fem gode råd til købet af vinterløbesko

Vandtæt eller ej: Dine fødder holdes for det meste tørre, hvis du vælger den vandtætte model. Til gengæld er åndbarheden ringere, og skoen tungere og stivere. Derfor er det primært en smagssag, om det skal være vandafvisende eller ej.

Skosnude: Især ude i hårdt terræn er en forstærket skosnude, der beskytter tæer og negle mod sten og rødder, helt uvurderlig.

For: Blød foring betyder mindre i en vinterløbesko, som du altid har halvtykke sokker i. Til gengæld bør foringen være slidstærk, så skoen ikke ødelægges af mudder og småkviste, der trænger ind mellem sok og sko.

Støtte: Særligt ude i terrænet er det vigtigt, at skoen nærmest smelter sammen med foden. I den forbindelse er ‘bandager’, der løber op over vristen og strammes til via snørebåndene, en værdifuld detalje.

Mellemsål: En god mellemsål sikrer dig den vigtige støddæmpning og gør asfaltløb tålelig – herudover hindrer den også spidse sten i at trykke ind mod de følsomme fodsåler. Ulempen ved en kraftig mellemsål er, at du mister føling med underlaget.

>> Læs vores omfattende test af de nyeste løbesko og få svar på alle dine spørgsmål om valg af løbesko LIGE HER. <<

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: