Sådan tjekker du, om dine løbesko trænger til at blive skiftet ud

Giver dine løbeture dig ondt i knæ, skinneben eller lår? Så er det måske tid til at få udskiftet løbeskoene. Sådan tjekker du, om det er ved at være på tide med nye løbesko.

1. august 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Mange render rundt med helt unødvendige løbeskader som følge af dårligt løbe-fodtøj. Dårlige knæ, problemer med hofte-og lårmuskler eller seneskedehindebetændelse i skinnebenet er nogle af de gener, man kan komme ud for, hvis man ikke får købt nye løbesko i tide.

Det kan dog være svært at vurdere, hvornår det i virkeligheden er på tide at få fat i et nyt par løbesko. Derfor har vi samlet fire gode råd til, hvordan du kan afsløre, om dine løbesko har udtjent sin værnepligt.

Tjek syningerne

Når du har slidt dig gennem det første gummi-lag i din sko, vil der være tydelige tegn på slid på syningerne. Det er en god indikation af, at skoen trænger til en udskiftning. Ved at kigge på sålen kan man desuden se, hvorvidt man lander skævt på sin sko og bør få foretaget en løbetest.

Hvordan ser den ud indvendigt?

Hvis den indvendige sål i skoen er meget udtrådt, vil det ofte medføre dårligere pasform samt større risiko for vabler og hot spots på foden.

Midtersålen

Midtersålen er det lag, der ligger mellem den nederste sål og selve løbeskoen. Midtersålen mister sin elasticitet og spændstighed efterhånden, og dette fører til dårligere løbevilkår. Man regner med, at en midtersål cirka kan klare 300-500 kilometers løb.

Snørebåndene

Snørebånd er skabt til at holde længere end løbesko, så hvis de oprindelige snørebånd til skoen går i stykker eller ser stærkt flossede ud, så er det en god indikation af, at skoen skal skiftes.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: