Fakta: Stabilitetssko med overdel i luftig Flymesh og pronationskontrol i hele mellemsålens længde. Vægt: 312 gram (str. 44).

Stabil og dynamisk

Med sit navn indikerer Nike Air Zoom Odyssey, at den er til de rigtigt lange ture. Den nye stabilitetssko er også fremragende som mængdetræningssko.

## Nike Air Zoom Odyssey | |

Plus: Fremragende og meget dynamisk pronationskontrol.

Minus: Ydersålen savner greb på løst underlag.

Konklusion: Odyssey er et meget kærkomment nyt medlem af Air Zoom-familien. Det er en stabil asfalttraver til den tungere løber, der dog stadig føles let og dynamisk at løbe i.

Pris: 1.300 kr.

www.nike.com

Air Zoom-linjen er Nikes flagskib, når vi snakker løbesko. Modsat flere af Nikes andre sko, der også rækker ud efter modefolket, er linjen her lagt an på ren performance. Air Zoom-linjen tæller klassikere som Pegasus og Structure, og nu har den fået et spritnyt medlem.

Odyssey hedder skoen, som bliver Nikes mest stabile sko og dermed førstevalget til løberen med behov for relativt meget pronationskontrol. Nike betegner selv Odyssey som Structure på steroider, og Odyssey minder også på mange måder om en tunet version af den gamle stabilitetssko. Der er altså ikke tale om en tung, stiv stabilitetssko af den gamle skole, men om en let (312 gram i str. 44) og dynamisk sko.

Overdelen er i samme Flymesh-materiale som Structure. Den er blød og meget åndbar og lavet helt uden synlige samlinger. Omkring hælen og i pløsen er der foret med blødt skum, og tilsammen giver det en meget behagelig sko. Vi savner dog et ekstra snørehul i skoen. Det havde gjort, at skoen kunne snøres endnu tættere om foden.

Det er længe siden, Nike har brugt deciderede kiler til at skabe pronationskontrol. I stedet er mellemsålen bygget op af materialer i forskellige hårdheder. Det fjerner fornemmelsen af en kile under foden og giver en mere glidende pronationskontrol, der ikke går ud over skoens dynamik.

Modsat Structure, der kun har pronationskontrol i bagfoden, sidder kontrollen her i hele skoens længde. Det er et kæmpe plus og betyder ikke bare mere kontrol, men også en endnu mere glidende kontrol. På den måde er Odyssey en mere dynamisk sko end Structure.

Det er dog ikke nogen racer, og skoen hører klart til blandt de stiveste og mest faste i Nikes sortiment, men som solid asfalttraver til den halvtunge (80+ kg) løber er den fremragende.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: