Fakta: Løbesko med ekstra kraftig mellemsål. Lynsnøresystem og stenplade i forfoden. Vægt (str. 43): 335 gram.

Stor løbesko til store folk

Salomons første bud på en maksimalistsko er ikke dårligt, men her er ingen blød bamsesål. Salomon Sense Propulse er bygget til de tunge drenge.

## Salomon Sense Propulse | |

Plus: God pasform, holdbar ydersål.

Minus: Ufleksibel og tung.

Konklusion: Salomon Sense Propulse er en smal sko, der henvender sig til den tunge løber, der lander tungt og har brug for masser af virkelig solid dæmpning. For en lettere, mere rapfodet løber er den simpelthen for stiv, hård og ufleksibel.

Pris: 1.300 kr.

www.salomon.com

En af de stærkeste tendenser på løbeskomarkedet i denne tid er de såkaldte maksimalistsko – sko, der er forsynet med ekstra tykke mellemsåler for øget støddæmpning. Salomons første forsøg i den kategori hedder Propulse.

Umiddelbart er det en klassisk Salomon-løbesko med vokseværk i mellemsålen. Modellen hører under kategorien citytrail, men er mere city end trail.

Skoen sidder godt på foden. Der er lidt mere plads til tæerne end i tidligere Salomon-sko, men om resten af foden er pasformen dejlig tæt. Overdelen er uden syninger, men med svejsede forstærkninger over en stærk mesh. Det giver en fin ventilation og gør samtidig overdelen tæt i forhold til småsten og grus. Hælkappen er dog meget stiv, og går langt rundt om foden. Det føles nærmest overdrevent, og på lange ture mærker man den tydeligt. Øv, øv.

Snøresystemet er den velkendte Quicklace-lynsnøring. Det er stadig et af de bedste af slagsen på markedet, men et lille minus her er, at pløsen er for kort, så den lille lomme, snøren gemmes i, er svær at komme til.

Mellemsålen er gjort ekstra tyk for at tilgodese løbere med behov for masser af støddæmpning. Sålen har en god bredde, og Contagrip-ydersålen er slidstærk og har et perfekt greb på både asfalt og stier. Den meget profilerede sål samler dog masser af mudder og småsten.

Skoen er tænkt til den tunge løber, og det skal virkelig tages alvorligt. Mellemsålen er decideret stiv, ufleksibel og hård. Skoene mangler simpelthen komfort og dynamik, hvis ikke man vejer over 90 kg og lander meget tungt. For lettere løbere er skoen næsten ubehagelig på længere ture. Dermed misser man hele pointen ved maksimalistsko, nemlig den unikke støddæmpning, der tager stødene selv efter lang tid på løbeturen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: