Stortest: Sæsonens bedste løbesko

Vi har testet 18 af markedets nye løbesko og kårer de bedste både til den neutrale løber og til den, der har brug for støtte i skoen.

2. april 2014 af Claus Bjarnø og Lasse Lyhne.

For få år siden slog natural running-bølgen ind over løbesko-branchen med stor kraft. Den gjorde op med traditionelle skos solide mellemsåler, kraftige hæle og tunge kiler og solgte i stedet idéen om lettere, fladere og smidigere løbesko, der lod foden arbejde naturligt.

Vi var ikke udelt begejstrede for de rendyrkede natural running-sko. Men vi så med begejstring på den indflydelse, de fik på de traditionelle løbesko. For især i sidste års stortest af løbesko var skoene blevet lettere, smidigere og ganske enkelt rarere at løbe i.

Nu tyder det på, at pendulet svinger tilbage. Den generation af løbesko, vi i denne omgang tester, er over en bred kam blevet hårdere, stivere og tungere. Det betyder mindre ‘step-in-komfort’, end vi er vant til, og tendensen skuffer også vores lette, mere rapfodede testere. Til gengæld får vi mere solide og stabile løbesko med bedre holdbarhed. Og tungere, hællandende løbere får flere sko at vælge imellem.

Download pdf'en nedenfor GRATIS og læs hele stortesten af sæsonenes bedste løbesko

Sådan tester Aktiv Træning

Vi har testet markedets mest populære løbesko til daglig træning. Vi forsøger så vidt muligt at fremstille skoenes styrker og svagheder, så du kan træffe det bedst kvalificerede valg og købe den løbesko, som passer perfekt til dig. Vores felt af testere er meget bredt og består af eliteløbere og almindelige motionister i alle vægtklasser.Vi har testet skoene under alle realistiske forhold og således løbet både rolige ture, tempoture og intervaller i dem, ligesom skoene er testet på asfalt samt grus- og skovstier. Hver løbesko har været på fødderne af mindst 3 testere, og der er blevet løbet minimum 100 km i hver model.Du bør dog huske på, at valget af løbesko er meget individuelt, og at vores oplevelser og konklusioner kun er vejledende. Det endelige valg skal du selv træffe ud fra, hvad der passer netop dine fødder, din løbestil og din pengepung.

TESTKRITERIER Vi har testet løbeskoene ud fra følgende kriterier:

  • Pasform: Sidder skoen tæt og behageligt? Slutter overdelen godt til om foden, og er det muligt at finjustere snøringen?
  • Komfort: Hvordan sidder skoen om foden? Er overdelen blød, smidig og behagelig, eller trykker og gnaver den?
  • Løbeoplevelse: Er skoen god at løbe langt i? Føles den let og dynamisk, og har den et godt flow? Eller er den tung, stiv og klodset?
  • Vægt: Er skoen let i forhold til mængden af støddæmpning og andre features, eller er den måske tung og klodset om foden? Alle sko er også vejet på vores eget udstyr i str. 43,5.
  • Støddæmpning: Er støddæmpningen velafstemt, så den hverken er for blød og svampet eller for hård og ubehagelig?

PRIS Vi angiver de vejledende priser fra producenten – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Se også vores store test-univers, hvor vi tester løbesko.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: