Stortest: Sæsonens bedste løbesko

Vi har testet 18 af markedets nye løbesko og kårer de bedste både til den neutrale løber og til den, der har brug for støtte i skoen.

2. april 2014 af Claus Bjarnø og Lasse Lyhne.

For få år siden slog natural running-bølgen ind over løbesko-branchen med stor kraft. Den gjorde op med traditionelle skos solide mellemsåler, kraftige hæle og tunge kiler og solgte i stedet idéen om lettere, fladere og smidigere løbesko, der lod foden arbejde naturligt.

Vi var ikke udelt begejstrede for de rendyrkede natural running-sko. Men vi så med begejstring på den indflydelse, de fik på de traditionelle løbesko. For især i sidste års stortest af løbesko var skoene blevet lettere, smidigere og ganske enkelt rarere at løbe i.

Nu tyder det på, at pendulet svinger tilbage. Den generation af løbesko, vi i denne omgang tester, er over en bred kam blevet hårdere, stivere og tungere. Det betyder mindre ‘step-in-komfort’, end vi er vant til, og tendensen skuffer også vores lette, mere rapfodede testere. Til gengæld får vi mere solide og stabile løbesko med bedre holdbarhed. Og tungere, hællandende løbere får flere sko at vælge imellem.

Download pdf'en nedenfor GRATIS og læs hele stortesten af sæsonenes bedste løbesko

Se også vores store test-univers, hvor vi tester løbesko.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: