Mand løber i natur, Skov, Total, Efterår, Trailløb, Trail løb, Trailrunning, Trail running, flip

5 fokuspunkter når du vælger trailsko

Gør op med dig selv, hvordan du typisk vil bruge skoen. Så kan du bedre fokusere på de detaljer, der sikrer, at skoen matcher dine behov bedst muligt.

21. oktober 2010 af Martin Kreutzer

Støddæmpning

Kommer du til at løbe på asfalt og grus, er en god støddæmpning nærmest uundværlig. Decideret pronationsstøtte er ikke specielt relevant, da trailskoene primært sigter på ujævnt underlag.

Sålens mønster

Grove knopper er geniale på løst underlag, men en pestilens, når underlaget er fast, fordi du så nærmest ‘sejler’ rundt. Medmindre du har brug for, at skoene er designet til de vildeste offroadeventyr, er du bedst tjent med en sål, hvor knopperne er på et moderat niveau.

Vandtæthed

Vandtætte sko er geniale, hvis du blot løber på moderat fugtige stier og kan styre uden om de værste pytter. Vil du løbe i al slags vejr og føre, er du ofte bedre tjent med en sko, der er mindre tæt, men til gengæld slipper vandet ud igen.

Vægt

De tunge travere byder typisk på fornem komfort. Til gengæld mærkes vægten og den manglende smidighed, når du giver den gas. Kommer træningen primært til at bestå af tempofyldte offroadture, bør du gå målrettet efter testens letvægtere.

Pasform

Selvom du har forelsket dig i en models udseende, så husk stadig på, at den vigtigste kvalitet er pasformen. Tjek en ekstra gang, at den kan snøres godt til om foden og giver tæerne mulighed for at spille klaver.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: