Købeguide: Sådan vælger du trailsko

Inden du skal finde din nye trailsko – skoen til efterårets og vinterens smattede føre – så overvej følgende punkter.

28. oktober 2014 af Martin Kreutzer.

Når efterårets og vinterens sne, slud og sjap sætter ind, er det ude i terrænet, den sjove træning foregår. Og med et par grovsålede trailsko kickstarter du løbeglæden og kan klare alt slags vejr. Men inden du går ud og køber din nye trailsko, så læs her, hvad en trailsko skal kunne:

Tåbeskyttelse Du kommer nemt til at støde tæerne ind i skjulte sten og rødder. Når det sker, vil du elske en forstærket skosnude, som både beskytter dine tæer og skoen.

Robust overdel Jord, mudder og alverdens andet pløre slider hårdt på skoene. Derfor er det vigtigt, at overdelen er lavet af robuste, smudsafvisende materialer.

Pasform Skoene skal kunne snøres til, så foden sidder helt tæt til foden. Det er vigtigt for ikke at vrikke rundt på foden ude på de ujævne naturstier.

Støddæmpning På skovens småstier kan du undvære den. Men så snart du rammer en frossen grusvej eller et transportstykke med asfalt, vil du sætte pris på en støddæmpende mellemsål. Også her gælder det om at finde det bedste kompromis.

Sålens mønster Grove knopper giver et fast bid i løst underlag og sikrer et fantastisk vejgreb op ad stejle, løse skrænter. Til gengæld fungerer de typisk ikke så godt på faste underlag. Derfor skal sålens mønster findes efter dit behov, men de fleste løbere vil nok være bedst tjent med en sål med mindre knopper, der kan lidt af det hele.

Vandtæt membran Skal skoen holde vandet helt ude eller lade det slippe ud lige så hurtigt, som det trænger ind? Umiddelbart en nem beslutning, men faktisk er vandafvisende sko langt fra altid de mest fordelagtige, når du drøner gennem vinterpløret.

Aktiv Træning anbefaler: Effektivt træningssæt

VIL DU OGSÅ HAVE stærke ryg- og mavemuskler? Det kan du sagtens. En af de allerbedste måder er at bruge et mavehjul. Med kun få minutters træning om dagen styrker du din coremuskulatur, får en sundere holdning og undgår at falde sammen i ryggen med smerter i lænden til følge.

LIGE NU KAN du få et mavehjul i høj kvalitet sammen med Aktiv Træning. Mavehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtagene er ergonomisk udført med fordybninger til fingrene. Mavehjulet er en del af vores store træningssæt med mavehjul, træningsmåtte, træningselastikker, stor øvelsesguide og 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Læs mere om det fantastiske vilde tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: