Købeguide: Sådan vælger du trailsko

Inden du skal finde din nye trailsko – skoen til efterårets og vinterens smattede føre – så overvej følgende punkter.

19. februar 2019 af Martin Kreutzer

Når efterårets og vinterens sne, slud og sjap sætter ind, er det ude i terrænet, den sjove træning foregår. Og med et par grovsålede trailsko kickstarter du løbeglæden og kan klare alt slags vejr. Men inden du går ud og køber din nye trailsko, så læs her, hvad en trailsko skal kunne:

Tåbeskyttelse Du kommer nemt til at støde tæerne ind i skjulte sten og rødder. Når det sker, vil du elske en forstærket skosnude, som både beskytter dine tæer og skoen.

Robust overdel Jord, mudder og alverdens andet pløre slider hårdt på skoene. Derfor er det vigtigt, at overdelen er lavet af robuste, smudsafvisende materialer.

Pasform Skoene skal kunne snøres til, så foden sidder helt tæt til foden. Det er vigtigt for ikke at vrikke rundt på foden ude på de ujævne naturstier.

Trailløb er fantastisk, hvis du har de rigtige sko. Få de bedste tips fra vores eksperter lige her, så du får en fantastisk tur i sporet.


Støddæmpning På skovens småstier kan du undvære den. Men så snart du rammer en frossen grusvej eller et transportstykke med asfalt, vil du sætte pris på en støddæmpende mellemsål. Også her gælder det om at finde det bedste kompromis.

Sålens mønster Grove knopper giver et fast bid i løst underlag og sikrer et fantastisk vejgreb op ad stejle, løse skrænter. Til gengæld fungerer de typisk ikke så godt på faste underlag. Derfor skal sålens mønster findes efter dit behov, men de fleste løbere vil nok være bedst tjent med en sål med mindre knopper, der kan lidt af det hele.

Vandtæt membran Skal skoen holde vandet helt ude eller lade det slippe ud lige så hurtigt, som det trænger ind? Umiddelbart en nem beslutning, men faktisk er vandafvisende sko langt fra altid de mest fordelagtige, når du drøner gennem vinterpløret.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: