Produktinfo: Letvægts-trailsko med Adiprene+-støddæmpning i hæl og forfod. Kraftigt mønstret Adi- Zero Traxion-sål med stabiliserende vridningselement under svangen. Fleksibel, zoneopdelt forfod. Vægt (str. 43): 310 gram.

Let trailsko med bid i

Sko-designerne hos Adidas har for alvor lagt sig i selen og har med AdiZero XT skabt en trailsko, der på stort set alle fronter tager stikket hjem.

Adidas AdiZero XT Trailsko | |

Pasform: Slutter fremragende om foden. Intet generer trods de sparsomme materialer.

Kvalitet: Forarbejdningen er i top, og ligeså opleves diverse materialer.

God til prisen: En forrygende trailsko for 1.000 kr. Grænser til at være et slagtilbud.

Konklusion: Skoene begejstrer fra første øjeblik. Det er overbevisende, så kompetent den anvendte sål er i håbløst føre og vinterhærget terræn. Sammen med den lave vægt og fremragende støddæmpning gør det AdiZero XT til en af årets helt store løbeoplevelser.

Pris: 1.000 kr.

www.adidas.dk

Adidas' seneste sko-udspil på trailrunning-fronten hedder AdiZero XT og er en særdeles kompetent sko på små, snedige skovstier. Selv løbeturen derhen klarer skoen fornemt, for trods sine grove knopper ruller skoen blødt over asfalten. I samspil med den kompetente støddæmpning gør det altså asfaltpassagerne til et tåleligt forspil.

Det er dog ude i terrænet, at skoen virkelig kommer til sin ret, for her er den er slet og ret genial at løbe i. Sålens knopper graver sig som jordspyd ned i underlaget og sørger for, at du aldrig mister fodfæstet. Men det er ikke kun sålen, der imponerer, for hele skoen opfører sig nærmest eksemplarisk. På trods af en lav, ankelbeskyttende sål er det lykkedes Adidas at proppe rar støddæmpning i både hæl og forfod. I kombination med den meget smidige sål gør det løbet behageligt og dynamisk.

Netop dynamikken understøttes af skoens lave vægt. 310 gram i en størrelse 43 er rekordlavt og er med til at gøre, at man med AdiZero XT på fødderne har svært ved at tøjle kræfterne. Skoene skriger nærmest efter, at man pisker af sted gennem terrænet og giver alt, hvad man har i sig. Skoene skal nok tackle pløret, mudderet, den ujævne skovbund eller hvad man ellers måtte udsætte dem for. I en typisk dansk skov viser skoene ingen svaghedstegn. Vejgrebet, støddæmpningen og selv stabiliteten er helt i top.

Trods de tynde materialer føler fødderne sig godt tilpas i skoene. Der er intet, der trykker eller gnaver. Om det blandt andet er takket være – eller på trods af – den ret specielle pløs, kan vi ikke rigtig blive enige om. I hvert fald hæfter pløsen hele vejen igennem i den ene side af skoen og halvt i den anden. Ved første kontakt føles indstigningen så også lidt forkert, men i og med at ingen testere oplevede gnavsår på ture af op til 2 timers varighed, vil vi i hvert fald ikke klandre den del af designet.

Faktisk er der generelt meget lidt at kritisere ved Adidas' trail-udspil. Skoen bærer tydeligt præg af, at tyskerne hører til pionererne inden for udvikling af sko til trailrunning. I AdiZero XT har de tydeligvis samlet deres gode knowhow og skabt et produkt, der er gennemført ned til mindste detalje. Næsten da. For skal vi pege på 2 små minusser, så er det snørebåndene, der blot hænger og flag- rer, og det faktum, at skoen er direkte vand-U-tæt. Kalkulér derfor ikke med at komme tørskoet hjem fra turen.

Kan du leve med våde fødder og i stedet glædes over, at indtrængende vand hurtigt løber ud, og skoen tørrer på rekordtid, så er det lige før, at kritikpunkterne bliver til endnu et plus.

  • Vores testere var imponerede over, hvor godt den meget lette AdiZero XT tacklede strabadserne i den sumpede vinterskov.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: