Hvad? Semioffroadsko, der understøtter fodens naturlige bevægelser. Grovmønstret sål, hurtigsnøresystem. 264 gram (str. 42).

Løbesko til storby-offroad

Trods tænkt til terræn og udfordringer i byens blandede løbeunivers ender den nye hybridsko fra Salomon dog med at være mere ‘trail’ end ‘city’.

## Salomon Sense Pro | |

Plus: Pasform og sålens suveræne vejgreb på alskens underlag.

Minus: Lav sål, støddæmpningen.

Konklusion: Idéen med at lave en hybrid skræddersyet til storbyjunglen er god, men Salomon er ikke helt i mål i denne ombæring. Det skyldes især den alt for kontante støddæmpning og det ganske beskedne hældrop.

Pris: 1.200 kr.

www.salomon.com

Salomon øremærker sin nye sko her til ‘citytrails’, og således har vi testet den på parkernes grusveje, på smattede søstier, i græsrabatter og i alle de andre mere eller mindre oplagte ‘naturområder’ i det urbane miljø.

Sålen leverer konstant et overlegent vejgreb, uanset underlaget. Selv på asfalt hvisler den tyst afsted, uden at grebet på noget tidspunkt svigter. Flot, når der samtidig er masser af bid i løst underlag. Desværre byder resten af skoen ikke på helt så overbevisende egenskaber.

Støddæmpningen er mildest talt mager, i forhold til at skoen er tænkt til at blive brugt på faste underlag. Sammen med et lavt hældrop på 6 mm gør det, at der lægges stort pres på læggene. Kommer du fra almindelige løbesko, skal du vogte dig for lurende skader.

I det hele taget har vi svært ved at afkode skoens løbedynamiske DNA. Efter en barfodsbølge med ultraminimalistiske sko er producenterne så småt tilbage ved mere klassisk løbeskodesign med solidt hældrop og rigelig dæmpning i sålen. Nogle få producenter fastholder minimalismen, hvor støddæmpningen overlades til bentøjet, og sålen er så smidig, at du mærker enhver ujævnhed i terrænet.

Men Salomon placerer sig med den testede model i midterområdet, med en hård og lav – men ikke udpræget minimalistisk – sål. Positivt betragtet skaber de herved en hybrid, der forener det bedste fra to verdener.

Vi føler dog mere, at skoen lander mellem to stole, for almindelige løbere udfordres af designets minimalisme, mens trænede barfodsløbere finder skoen for klodset. Ærgerligt, for med lidt større hældrop og noget mere støddæmpning stod vi med en suveræn sko til storbyeventyret.

Pasformen er god, sålen er i top, og detaljer som en solid forstærkning ved tæerne og et fikst snøresystem gør, at skoen både klarer mosten i byen og ude på de vildere naturstier. Men som det er nu, er vi altså forbeholdne.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: