© Istock

Stor test af løbesko til trailløb

Med et par grovsålede løbesko klarer du alt fra møgvejr til snedækkede stier og blød skovbund. Vi har testet 19 af markedets trailsko.

2. november 2015 af Martin Kreutzer

Når efteråret og vinteren slår ned med regn, rusk og kulde, så er det ude i terrænet, den sjove løbetræning foregår. Ved at hive et par grovsålede løbesko på – kaldet offroad- eller trailsko – har du taget det første skridt til at løfte din løbeglæde og ikke mindst stå solidt fast.

De gode trailsko er nemlig bygget til at klare mosten – om det så er fedtet skovbund, mudderhuller, snesjap, våde grusstier eller sjaskede enge – ligesom mange af skoene også sagtens klarer lidt asfalt og islag. Trailsko bider sig fast i underlaget, så du står fast. Derudover er overdelen bygget til at afvise mudder, sand og snavs.

Med et par trailsko på fødderne klarer du møgvejret og kan udforske nye, spændende løberuter i skoven og naturen. Udvalget af trailsko er dog også meget forskelligartet, så afklar dine behov, inden du går ud og køber. Når det er sagt, så er niveauet tårnhøjt, så glæd dig til at dykke ned i testen og finde din favorit blandt 19 slidstærke modeller.

Find dine nye trailsko

Download pdf'en herunder og se, hvordan de 19 trailsko klarer sig i den store test. Vi kårer både en vinder og alle de prisskarpe køb.

Sådan tester Aktiv Træning

Vi tester alle markedets relevante modeller og forsøger så vidt muligt at fremstille skoenes styrker og svagheder, så du kan træffe det mest kvalificerede valg og købe den trailsko, som passer perfekt til dig. Vores testere har mange års erfaring med test af offroad- og trailsko og har i processen forsøgt at teste skoene under så mange forskellige forhold som muligt. Det gælder alt fra terræn og vejr til løbetempo. Årets udvalg af trailsko er nemlig utrolig mangfoldigt. Nogle sko har deres forcer i knæhøjt mudder og grufuldt møgvejr, og andre er til let løb på småstier og hårdere naturunderlag, mens andre igen placerer sig midtimellem. Husk dog på, at løbesko er et særdeles individuelt valg, når det kommer til pasformen. Vores testere er meget rutinerede i at vurdere en skos fit. Men det vil aldrig spare dig for grundigt at prøve skoen på din egen fod, så du sikrer, at den sidder perfekt på netop dine fødder.

TESTKRITERIER Vi har testet alle 19 trailsko ud fra følgende kriterier:

  • Pasform: Sidder skoen tæt og behageligt? Slutter overdelen godt til om foden, og er det muligt at finjustere snøringen?
  • Vandafvisning: Holdes fugten ude, eller slipper den uhindret ind og ud af skoen? Begge dele har fordele og ulemper.
  • Løbedynamik: Er skoen god at løbe langt i? Og føles den dynamisk, når farten skrues i vejret? Her spiller sålens smidighed og støddæmpningen ind i bedømmelsen, ligesom vægten også er en faktor, vi kigger på.
  • Vejgreb: Hvor groft er mønsteret, og hvordan fungerer det på forskellige underlag? Grove knopper gør det ikke alene, for de skal også være placeret, så der er greb både op og ned ad en bakke. Fungerer de samtidig tåleligt på både stampet grus og asfalt, er det et ekstra plus.

PRIS Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad er dit favoritudstyr til styrketræning

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: