Stortest: De bedste trailsko til trail- og møgvejr

Når møgvejret sætter ind og byen bliver ufremkommelig, skal du i terrænet og løbe. Med et par grovsålede løbesko til trail og offroad-løb står du solidt fast og løfter din løbeglæde markant.

19. november 2017 af Martin Kreutzer

Vi har testet 18 af markedets bedste trailsko til efterårets og vinterens løb. De testede modeller ses øverst på siden. Her er både lette sko med små knopper til fedtede stier og korte asfaltpassager, og der er de helt grove sejtrækkere med såler som traktordæk, der pløjer gennem selv de værste mudderbade. Der er med andre ord noget til enhver smag.

Se den store test af trailsko

Få den store test af 18 trailsko til efterårets og vinterens løb ved at logge ind her.

Sådan tester Aktiv Træning

Vi tester alle markedets relevante modeller og forsøger så vidt muligt at fremstille skoenes styrker og svagheder, så du kan træffe det bedst kvalificerede valg og købe den trailsko, som passer perfekt til dig. Vores testere har mange års erfaring med test af trail- og offroadsko og har i processen forsøgt at teste skoene under så mange forskellige forhold som muligt. Det gælder alt fra terræn og vejr til løbetempo. Årets udvalg af trailsko er nemlig utrolig mangfoldigt. Nogle sko har deres forcer i knæhøjt mudder og grufuldt møgvejr, og andre er til let løb på småstier og hårdere naturunderlag, mens andre igen placerer sig midtimellem. Husk dog på, at løbesko er et særdeles individuelt valg, når det kommer til pasformen. Vores testere er meget rutinerede i at vurdere en skos fit. Men det vil aldrig spare dig for en grundig afprøvning på din egen fod, så du sikrer, at skoen sidder perfekt på netop dine fødder.

TESTKRITERIER Vi har testet trailskoene ud fra følgende kriterier:

  • Pasform: Sidder skoen tæt og behageligt? Slutter overdelen godt til om foden, og er det muligt at finjustere snøringen?
  • Vandafvisning: Holdes fugten stangen, eller slipper den uhindret ind og ud af skoen? Begge dele har deres fordele og ulemper.
  • Løbedynamik: Er skoen god at løbe langt i? Og føles den dynamisk, når farten skrues i vejret? Her spiller sålens smidighed og støddæmpningen ind i bedømmelsen, ligesom vægten også er en faktor, vi kigger på.
  • Vejgreb: Hvor groft er mønsteret, og hvordan fungerer det på forskellige underlag? Grove knopper gør det ikke alene, for de skal også være placeret, så der er greb både op og ned ad bakke. Fungerer de samtidig tåleligt på både stampet grus og asfalt, er det et ekstra plus.

PRIS Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: