Neutral trailsko til lange ture. 32 mm mellemsål. 5 mm knopper. Vægt: 306 gram. Drop: 4 mm. Fås i 7 farver.

© Hokaoneone.eu

Test af HOKA SPEEDGOAT 4

Seneste version af Speedgoat er (stadig) en fremragende trailsko til de lange ture. Opdateringerne er få, men bestemt til det bedre.

3. december 2020 af Lasse Lyhne

Trailsko til lange ture i terrænet

Speedgoat-modellen så dagens lys tilbage i 2015. Den er opkaldt efter den legendariske ultraløber Karl ‘Speedgoat’ Meltzer, der er den mest vindende 100-mile-løber i historien. Første version af skoen var nok en potent trailracer, men ikke nogen behagelig oplevelse. Komforten kom til i 2’eren, der var forbedret på en række områder og også havde en langt bedre pasform. 

Den blev hurtigt en af vores trailfavoritter til de lange ture i terrænet. 3’eren bød mest på kosmetiske ændringer, og nu står vi så med fjerde version af modellen på fødderne og kan konstatere, at det igen er småt med ændringerne, men at de, der er, næsten alle er til det bedre. Skoen er kendetegnet ved en tyk og relativt bred platform, som ruller igennem terrænet uafhængigt af distance. 

Mellemsålen er en relativt kraftig EVA (32 mm tyk i herremodellen og 30 hos damerne) med fin respons. Den har et lille drop på 4 mm og cruiser hen over forhindringer på vejen. Selv efter mange tekniske kilometer er benene friske. Det er godt gået. En nyskabelse i 4’eren er, at der er kommet mere plads i forfoden. Det er en klar forbedring i forhold til tidligere versioner, der har føltes lidt klemte om tæerne. Mellemsålen er blevet en anelse fastere. Den føles umiddelbart lidt hård, men efter 10-12 ture er den ligesom løbet til, og så sidder den faktisk lige i skabet. 

Skoen er dog blevet lidt tungere – måske skyldes det en mere kompakt mellemsål – og det er ærgerligt. Det er stadig en let sko, men hvorfor øge vægten på noget, der dur? Overdelen har kun fået få ændringer og ikke noget, vi har mærket, men åndbarheden skulle efter sigende være øget. Snøringen med brede snørebånd låser foden fint fast nede i mellemsålen, så man føler sig sikker ude i sporet. God polstring omkring foden i hælkraven og akillesseneområdet fuldender indtrykket af en velgennemtænkt sko.

De 5 mm dybe knopper graver fint ned i løst og blødt underlag, men den kraftige mellemsål fungerer også på asfalt.

© Hokaoneone.eu

Konklusion: 

Stadig en fremragende trailsko til de lange ture i terrænet. Det er småt med ændringer i forhold til 3’eren, men mere plads i forfoden trækker så afgjort op.

+ Godt bid, selv i mudder. God komfort, masser af støddæmpning og dejlig rullende løbeoplevelse. 

÷ Har taget på i vægt.

Pris: 1.350 kr

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: