© Craft.

De bedste jakker og veste til løb

Når vinden tager til, og temperaturen daler hen over efteråret, skal du vælge en vindafvisende jakke eller vest til løbeturen. Se vores testvindere og find den jakke eller vest, som passer til dit behov.

14. august 2014 af Martin Kreutzer.

Den rette vindjakke eller vest kan gøre underværker, når vind og kulde tager til hen over efteråret. Vi har testet 18 af sæsonens bedste modeller til løbeturen og anden træning. Igen i år glimrede modellerne ved at være pivlette og komprimerbare, så du hurtigt kan tage dem af og på efter behov.

Se hele stortesten af jakker og veste til løb

Log ind her og læs hele vores stortest af 18 jakker og veste til løbeturen.

Sådan tester Aktiv Træning

Vores opgave er at gøre alt det, du ikke kan gøre nede i butikken. Vi vejer jakkerne og vestene, actiontjekker de funktionelle detaljer, prøver og tester dem under de betingelser, som også du kommer til at udsætte dem for. Vores testere – som alle er garvede løbere med mange års erfaring – har denne gang haft særligt fokus på vindafvisningen, som er afgørende for, at du beskyttes mod sensommerens og efterårets kolde blæst. Svedafgivelsen er et andet vigtigt punkt, der har vores fulde fokus, ligesom den oplevede komfort på de lange træningsture er en central parameter. Vi har øje for, at mange motionister bruger deres træningstøj til andet end dets egentlige formål. Det gælder i særlig grad vindtætte yderlag, der sagtens kan bruges, når der cykles på arbejde, løbes på inlinere eller køres på mountainbike. Ikke alle er lige allroundegnede, så for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg markerer vi ved hvert produkt, om det egner sig til andet end løbetræning.

TESTKRITERIER Vi har testet jakkerne og vestene ud fra følgende kriterier:

  • Pasform: Både jakker og veste skal sidde behageligt til kroppen og tillade fuld bevægelsesfrihed. Samtidig er det vigtigt, at de ikke flagrer for meget.
  • Vindtæthed: Det giver sig selv, at vindtætheden skal være i orden. Niveauet kan variere en del, og det er acceptabelt – men et vist minimum skal være opfyldt.
  • Åndbarhed: Er modellen alt for lukket i stoffet, udvikler den sig hurtigt til en sveddrivende kogepose. Gode ventilationsmuligheder og et intelligent materialemiks gør en gevaldig forskel i brugsoplevelsen.
  • Vægt: Lette, komprimerbare windbreakere er nemme at tage af og stikke i bukselinningen. Samtidig er det skønt, at de hviler fjerlet på kroppen, når de er i brug. Men minimalismen skal dog holdes op imod funktionaliteten, så det er en hårfin balancegang.

VALUTA FOR PENGENE Alle produkterne er ved dette punkt vurderet i forhold til deres pris, altså hvor god sammenhæng der er mellem produktet og prisen. Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: