Her er sommerens bedste løbe t-shirt

En t-shirt er ikke bare en t-shirt. Det står klart efter, at vi har testet 19 af sommerens nye løbe t-shirts. Se prisvinderne og find din favorit blandt et utal af forskellige modeller.

25. juni 2014 af Peter Bollerup Andersen og Martin Kreutzer

Der er intet, der inspirerer til en rask løbetur som den danske sommer med dens lyse aftener og milde vejr. Af samme årsag har vi haft 19 forskellige løbe t-shirts til test for at finde den bedste trøje til sommervejret.

I vores test har vi haft et panel af erfarne løbere i gang og testet under både varme og køligere forhold, ligesom trøjerne er blevet bedømt under hurtige intervaller og roligere langture.

Imponerende testfelt Sammenlignet med andre år er der denne sommer flere detaljer og nye, spændende features på løbe t-shirtsene. Derudover ser vi også, at modens tendenser smitter af på t-shirtsene, hvor flere af dem har et mere casual look. Hvorvidt det er en succes, kan du læse om i testen, som er delt op i lang- og kortærmede løbe t-shirts.

Læs hele stortesten af løbe t-shirts

Klik her og læs hele stortesten af sommerens nye løbe t-shirts.

Sådan tester Aktiv Træning

Vi har samlet sommerens nye løbe t-shirts og udsat dem for en grundig test. Det overordnede fokus er på komfortniveauet under sveddrivende træning. Derudover har vi haft øje på, om t-shirten sidder godt på kroppen og er i stand til kvikt at flytte sveden væk, og om den er forsynet med detaljer, som løfter dens funktionalitet op over det gennemsnitlige niveau. Alle t-shirts er testet af flere særdeles erfarne løbere, der gennem årene har deltaget i talrige tests. Testpanelet varierer i både højde og drøjde, så vi får den bredest dækkende vurdering af trøjerne, da brugsoplevelsen – ligesom ved meget andet løbeudstyr – i høj grad beror på den enkelte løbers figur, størrelse og præferencer.

TESTKRITERIER Vi har testet diverse t-shirts ud fra følgende kriterier:

  • Kvalitet og design: Hvordan er forarbejdningen og materialevalget? Emmer det af kvalitet og luksus, eller virker det ‘billigt’?
  • Pasform og komfort: Hvordan opleves pasformen og komforten? T-shirten skal sidde præcist på overkroppen, også når der sættes i sprint, og man er totalt gennemsvedig. Sømmenes placering har ligeledes stor indflydelse på komfortniveauet, især hvis de placerer sig uheldigt i armhulerne eller løber generende hen over skuldrene, så de gnaver, hvis man tager en løberygsæk på.
  • Funktionelle detaljer: Synlige reflekser, lynlåse, ‘afstivning i kraven’, lommer og andre detaljer kan løfte helhedsindtrykket. Men kun hvis de er fornuftigt udført og tilfører merværdi. En overflødig eller dårligt udført detalje er til gengæld værre, end hvis den slet ikke var der.

VALUTA FOR PENGENE Alle produkterne er ved dette punkt vurderet i forhold til deres pris, altså hvor god sammenhæng der er mellem produktet og prisen. Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Den samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: