Hvad? Løbesæt bestående af 2-lags jakke med hætte, 2-lags løbetrøje og vintertights med reflekser.

Herligt og megasløjt løbetøj fra H&M

H&M satser på markedet med sportstøj. Vi har testet et outfit til forårets løbeture. Og noget er rigtig fint, mens andet kikser fælt.

## H&M løbejakke, tights og trøje | |

Plus: Fine tights og en velsiddende trøje med lun hals.

Minus: Kikset jakke, der er uegnet til løb.

Konklusion: Gode tights og en fin trøje, der dog bliver lidt fugtig. Jakken er håbløs og uegnet som løbejakke – især pga. materialevalget, der matcher en solid skaljakke.

Pris: 349 kr., 249 kr. og 179 kr.

www.hm.com

Det fik muligvis et par af de store brands til at ryste lidt i tightsene, da H&M sidste år annoncerede, at de ville satse på sportstøj. Svenskerne har styr på design, og deres priser er i bund. Vi var da også spændte, da vi fik første lejlighed til at teste lidt af programmet – tights, en jakke og en langærmet T-shirt – og således på egen krop tjekke, om kvaliteten er i orden.

Samlet set er sættet o.k., men den vurdering dækker over svingende præstationer med markante højdepunkter og en decideret bundskraber. Skuffelsen først: jakken. Den er kikset og fejler på flere af de punkter, godt løbetøj i reglen vurderes på: Vægten er heftig (over et halvt kilo), og vi er meget langt fra den minimalisme, der ellers er trenden blandt løbejakker.

Den høje vægt skyldes primært en voldsomt kraftig metervare, der ovenikøbet gør jakken alt for varm og reducerer åndbarheden til nul. Pasformen er sådan set fin nok, og enkelte detaljer virker også, men jakken fejler på det mest basale.

Tightsene trækker i den anden retning. De sidder fint, er velforarbejdede og har gode detaljer som ordentlige lynlåse og godt med reflekser. Den langærmede T-shirt er en relativt teknisk sag med et inderste lag i polyester, der trækker sveden væk, og et yderste lag i bomuld til at absorbere sveden. Det er et fint princip, omend bomuld aldrig bliver et godt valg i en løbetrøje.

Nike har tidligere lavet en lignende trøje blot med uld i det yderste lag. Det var en bedre løsning. Men H&M-trøjen her fungerer. Pasformen er lige i skabet, den er velforarbejdet, og materialet er superbehageligt mod kroppen. Så vælger man de rigtige produkter fra H&M-linjen, kan man afgjort få masser af funktion for pengene.

3 skarpe detaljer

1. Kæmpe hætteJakken er forsynet med en kæmpe hætte. Den er med til at give indtryk af en outdoorjakke frem for en løbejakke. 2. Lun halsTrøjens krave går højt op og beskytter halsen. Lynlåsen er lavet, så den ikke generer halsen. 3. BlødTightsenes inderside er kradset op og blød mod huden. Tykkelsen er perfekt til det tidlige forår.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: