© istock

Klædt på til vind og rusk

Efterårsturene kan være en udfordring at klæde sig på til, for vejret kan hurtigt veksle fra mildt til rigtig køligt. Samtidig kræver de mange mørke timer ekstra synlighed.

2. september 2019

Windbreaker En tynd vindjakke, der lukker af for blæst og eventuelt en lille byge, er oplagt i efteråret. Kan den ligefrem pakkes sammen til en lille bold, så man nemt kan gemme den væk på farten, hvis temperaturen pludselig stiger, er det ekstra praktisk. En vestudgave af windbreakeren er også en god funktionel sæsonløsning, ligesom en tynd jakke med aftagelige ærmer giver gode justeringsmuligheder ved vejrskift på løbeturen.

Løse ærmer En lille praktisk sag, som vinder frem i disse år. De løse ærmer er flittigt brugt i cykelsporten og fås også til løb. Fidusen er, at de fx i kombination med en vest nemt kan trækkes af og på undervejs – alt efter vejrets lune og behovet for ventilation og afkøling.

Mellemlagstrøje En halvtyk mellemlagstrøje, der bygger bro mellem svedundertrøjen og jakken. Køb en trøje med funktionelt snit og i svedtransporterende materiale. Det vil være guld værd.

Knickers De ¾-lange tights er en perfekt løsning til løbeturen i sensommer- og efterårsmånederne, hvor de ekstra lange bukseben lige når ned over knæene og holder dem rart lune, fx hvis vinden er kølig. Ofte er materialet i ¾-tights også en smule kraftigere end i korte deciderede sommertights.

Løbesko Melder kulden sig for alvor, kan et par almindelige løbesko vise sig at være lige kolde nok og savner måske også lidt vejgreb på en regnvåd jordsti. Et par hårdføre vinterløbesko luner lidt bedre, er mere vandafvisende og tåler slask og smuds, fordi de er skræddersyede til efterårets og vinterens luner.

Refleksvest Der bliver flere af de mørke timer, så uanset om du løber i skoven eller inde i byen, er det vigtigt at være synlig. En god refleksvest er uundværlig og sikrer, at du bliver set af bilisterne, når det er mørkt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvornår fandt du din løbeglæde?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: