Købeguide: Sådan vælger du løbe t-shirt

Løbebutikkerne har hele vægge fyldt med løbe t-shirts, så det kan være svært at finde rundt i, hvilken man skal vælge. Vi gør det nemt for dig og har her udpeget de 7 vigtigste funktioner.

27. juni 2014 af Peter Bollerup Andersen og Martin Kreutzer

Mange vil måske mene, at en t-shirt bare er en t-shirt. Sådan er det dog ingenlunde, når det kommer til løbe t-shirts. Og er du stadig skeptisk, så vil du vide det efter kun få minutter i en af sommerens nye modeller.

Se, hvad du skal have fokus på, når du skal købe din nye løbe t-shirt.

Halsudskæringen Den runde hals er klart det mest udbredte, mens den mere luftige V-udskæring ikke ses så tit. Vigtigere end snittet er dog en afstivning i nakken, der lader t-shirten hvile præcist på skuldrene, når du løber.

Elasticitet Strækbart stof sikrer optimal bevægelsesfrihed. Det gælder naturligvis primært de stramtsiddende modeller, men også en løs t-shirt nyder godt af stof, der kan give sig.

Meshpaneler Indlagt mesh i armhulerne og ryggen tillader sveden at dampe ud gennem stoffet. Det er guld værd på de hårde, intensive træningsture, hvor sveden pibler. Ulempen er, at meshvævet på en varm solskinsdag har svært ved at beskytte mod solens UV-stråler.

Lynlås Med en lynlås i brystet kan du kløfte t-shirten op. Det skaber en god ventilation, som kommer til sin ret på varme dage.

Reflekser Træner du i de sene aftentider eller inden solen står op, så er det værd at kigge efter reflekser på t-shirten. Ideelt set placerer de sig, så du er synlig fra alle vinkler.

Lommer En lille lomme til fx nøgle, ipod eller gel kan være fin. Som regel kommer t-shirten dog til at slaske for meget, hvis du løber med noget i lommerne, så det er ingen afgørende feature.

Løst eller tæt Det tætsiddende snit har som regel den bedste svedtransport og en god bevægelsesfrihed, mens en løs t-shirt skaber masser af ventilation og lader vinden køle huden ned.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvornår på døgnet foretrækker du at træne?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: