Mand, der løber


© Foto: iStock

Hvad er en god løbejakke?

Hvad skal man se efter, når man køber en jakke til vinterløb?

28. januar 2022 af Redaktionen

Klæder du dig på efter det såkaldte trelagsprincip, skal jakken ikke varme, men blot holde vind og eventuel regn og sne ude. Det er via det tøj, du har på under jakken, at du regulerer varmen. Medmindre du skal træne ved lav intensitet i minus 5 grader eller koldere, kan en tynd vindjakke derfor fint klare jobbet.

4 ting, du bør overveje 

  • VÆGT. Ultralette jakker fylder minimalt, men de er også mere skrøbelige og har typisk færre justeringsmuligheder og lommer end de kraftigere jakker. En let jakke er oplagt, hvis du vil kunne pakke jakken væk undervejs på løbeturen.

  • TÆTHED. Løber du primært i tørvejr, eller skal jakken også kunne modstå regn og slud? Generelt gælder det, at vandtætte og -afvisende jakker er tungere, dyrere og ånder dårligere end de mindre tætte. Det skyldes typisk brug af coating og membraner i materialet.

  • STØRRELSE. Overvej, hvor meget tøj der skal være plads til indenunder, når du vælger størrelse. Jakken skal helst ikke flagre alt for meget. Vælg et tætsiddende snit, eller tjek, at der som minimum er snøre i livet, så jakken kan trækkes godt til om kroppen.

  • HÆTTE. Jakker med hætte er populære, men det handler nok mere om mode end om funktion. For en hætte er nu bedst til at holde hovedet varmt i pauser eller lige efter træningen. Under løb kan den ofte hoppe og flagre lidt, hvis den ikke er i brug.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: