© Istock

Stor test af løbejakker og -veste

Vinden er en hård modstander på løbeturen, men med en god løbejakke eller løbevest kan du holde kulden ude. Vi har testet 18 modeller.

10. august 2015 af Martin Kreutzer.

Opskriften på en god windbreaker er egentlig ret simpel, for den skal grundlæggende bare holde vinden fra kroppen. Men efter grundig test af markedets bedste modeller tør vi dog godt slå fast, at markedets 2015-modeller kan meget mere end det. Producenterne har virkelig gjort sig umage med at skabe lækre windbreakere, hvor der er tænkt over detaljerne.

Snittet er i de fleste tilfælde kropsnært – så blæsten ikke skaber irriterende flagren – uden at der gives køb på bevægelsesfriheden. Åndbarheden er i top, understøttet af gode stofkvaliteter, som rammer den perfekte balance mellem tilstrækkelig vindtæthed og så tilpas store porer, at sveden kan dampe af. Og så er de fleste modeller så lette, at de er nemme at krænge af og stikke i bukselinningen, hvis du får det for varmt.

Alt i alt er der således masser af gode grunde til at hoppe i en moderne windbreaker, uanset om valget falder på en superåndbar løbevest eller en ekstremt vindafvisende løbejakke.

Find din nye løbejakke eller løbevest

Download pdf'en herunder og se vores store test af 13 løbejakker og 5 løbeveste. Vi kårer en testvinder inden for begge kategorier og guider dig til de bedste køb.

Sådan tester Aktiv Træning

Vi tester alle markedets relevante jakker og veste og forsøger så vidt muligt at fremstille hver enkelts styrker og svagheder, når det kommer til at holde vinden stangen og sikre den bedst mulige løbeoplevelse. Vores panel af rutinerede testere er ganske bredt og består af garvede løbere i alle størrelser. På den måde sikrer vi at få så mange input som muligt med i testen. Samtidig får vi taget højde for de forskelle, der måtte være i oplevelsen af de varierende produkter, afhængigt af hvor stor man er, og hvor hurtigt man løber. Derfor har hvert enkelt produkt været gennem hænderne på flere testere.Vi har testet hver enkelt løbejakke og løbevest under realistiske efterårsforhold, hvor vinden blæser om ørerne. Det er her, styrker og svagheder for alvor udstilles, og testen rummer da også flere gedigne overraskelser. Hverken pris eller vægt er garanti for, at du står med det bedste produkt.

TESTKRITERIER Vi har testet hver løbejakke og løbevest ud fra følgende kriterier:

  • Pasform: Sidder den godt, uden at flagre, samtidig med at den tillader fri bevægelighed?
  • Åndbarhed: Er det som at løbe i en kogepose, eller følger afdampningen med, selv når intensiteten skrues i vejret?
  • Vindafvisning: Er stoffet vindtæt, og overdelen designet, så vinden preller af og hindres i at snige sig ind ad fx for vide ærmegab eller andre åbninger?
  • Detaljer: En windbreaker må gerne være minimalistisk. Men er der opfindsomme, velfungerende detaljer, fortjener de ros, ligesom overflødige dikkedarer fortjener ris.
  • Pris: Hvordan passer prisen med produktets kvalitet? Får man meget for pengene, eller er prisen for høj?

PRIS Vi angiver de vejledende priser – ofte kan den enkelte løbejakke eller løbevest dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: