Fakta: Skaljakke i ny opdateret metervare. Kan pakkes sammen ind i en lomme. 182 gram. Flere refleksdetaljer.

Vandtæt og åndbar skaljakke

Salomons lette løbeskal rammer en perfekt balance mellem åndbar og vandtæt.

## Salomon Bonatti WP | |

Plus: En af de mest åndbare vandtætte jakker, vi har oplevet. O.k. pris.

Minus: Manglende justeringsmuligheder omkring hætten.

Pris: 1.500 kr.

Konklusion: Jakken er fantastisk kompetent i regnvejr og rent faktisk en af de første vandtætte skaljakker, som vi har stortrivedes med at løbe i. Få, men velfungerende detaljer. Hætten er lidt overflødig.

www.salomon.com

Skaljakkens fundamentale udfordring er at holde regnen ude og samtidig lade sveden dampe af. Det er en vanskelig ligning, men den testede Salomon-jakke løser den flot. Den særdeles tynde skal er nemlig, trods fuld vandtæthed, forbløffende åndbar. Selv med hætten oppe over hovedet slap vi for den indelukkethed, som præger mange jakker af denne type.

Elastik ved håndleddene og god vidde i stoffet gør det muligt at smøge ærmerne op til albuerne for yderligere afdampning. Og endelig er jakken så lille og let, at vi i et snuptag kunne krænge den af og stuve den ned i den dertil indrettede brystlomme, når tørvejret meldte sig.

En interessant detalje er, at Salomon har sparet en justerbar snøre i livet væk og ligeledes undlader at placere velcrostropper ved håndleddene. Det til trods sidder den fremragende, helt uden at flagre, takket være sindrigt placerede elastikker i livet og ærmerne.

Et minus er hætten, som lider en kende under manglende justeringsmuligheder. I kraftig blæst kan den hos nogle have en irriterende tendens til at blæse sig op, når den er i brug.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: