© Getty Images.

Test af sæsonens nye løbeshorts

Det er sandsynligvis ikke dem, du har højest på listen over prioriteret løbegrej. Men tag ikke fejl – et par nye løbeshorts kan vække vaskeægte lykke. Vi har testet 19 af sæsonens nye løbeshorts.

22. juni 2015 af Martin Kreutzer.

Et par løbeshorts har måske ikke stor praktisk betydning for din løbepræstation, men den symbolske betydning er til gengæld stor.

Årets første dag, hvor vejret er til shorts og bare ben, er en mærkedag for mange løbere. Og noget af det fedeste ved sommeren er jo netop muligheden for at løbe i korte rør. Det store spørgsmål er så, om man skal løbe i klassiske løse løbeshorts eller i de elastiske, kropsnære tights.

Tights er praktiske, men også afslørende for enhver kropsdel eller eventuel delle. De er også varmere at have på, og det kan især genere ved høje temperaturer. Shortsene har for de fleste en mere appellerende æstetik, og det løse stof tillader luften at glide svalende ind over lårene.

Alternativet eller kompromiset til de to er hybridshorts, som kombinerer tights med løst yderstof. Den version vinder mere og mere frem blandt producenterne, og som vores test afslører, evner de bedste modeller faktisk at kombinere det bedste fra begge verdener.

Sæsonens nye løbeshorts

Download pdf'en herunder og se den store test af 19 løbeshorts. Vi har både testet løse shorts og hybridshorts og kårer en testvinder i begge kategorier.

Sådan tester Aktiv Træning

Vi har udvidet testen af løbeshorts til både at rumme traditionelle shorts og de såkaldte hybrider, hvor der er integrerede tætsiddende tights. Fokus har været lagt på gode allroundshorts med et afslappet snit, som er egnet til både rolige joggeture og konkurrencer. Deciderede splitshorts, som mange konkurrenceløbere ynder, er fravalgt, ligesom vi har valgt ikke at teste korte tights.Feltet af løbeshorts består af importørernes bud på de populære modeller inden for de to genrer og er dermed bukser, som du kan forvente at finde ude i sportsforretninger og løbebutikker. Testen af de mange løbeshorts er i praksis lavet af vores garvede panel af løbere. De enkelte modeller er hver især testet af flere løbere for at afdække så mange fordele og ulemper som muligt. Som med al anden beklædning gælder det dog, at den subjektive oplevelse af fx pasform spiller en stor rolle. Så du skal selvfølgelig prøve shortsene godt, før du køber.

TESTKRITERIER Vi har testet de 19 løbeshorts ud fra følgende kriterier:

  • Pasform: Sidder de behageligt om livet, er de nemme at justere, og bliver de siddende, når der løbes derudad?
  • Komfort: Er de indelukkede og varme eller rart luftige? Og hvordan står det til med bevægelsesfriheden? Er det muligt at bevæge sig frit, selv når der hoppes og springes?
  • Detaljer: Hvis der er lommer, hvor rummelige er de så? Og fungerer de upåklageligt, når de fyldes med de tiltænkte genstande? Er der desuden reflekser eller andre detaljer, der adskiller bukserne fra resten af feltet?
  • Kvalitet: Hvordan opleves kvaliteten af materialerne samt detaljer som lynlåse og stropper? Er forarbejdningen sjusket og grov – eller præget af præcision og finesse?

PRIS Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: