Sådan vælger du vintertights

Du føler dig næppe vildt maskulin, første gang du hopper i et par tætsiddende vintertights. Men ønsker du at holde dig varm i vinterkulden uden at gå på kompromis med komforten, er der ikke rigtig nogen vej uden om de stramme benklæder.

Pasform Tights sidder i sagens natur tæt. Idéen med den snævre pasform er at sikre fuld bevægelsesfrihed, når du løber. Det er især vigtigt, at tightsene sidder til omkring lår, bagdel og skridt, så der støttes godt op om de ædlere dele.

Tip: Prøv mange modeller. De, der sidder som støbt på din makker, sidder måske dårligt på dig.

Haser Nogle tights har et tyndere materiale eller et meshstykke i knæhaserne. Det giver både ventilation og øger bevægeligheden i knæleddet.

Tip: Et stort meshstykke går ud over varmeevnen.

Reflekser Vinteren er mørk, og tights er typisk sorte. Velplacerede reflekser gør dig mere synlig og øger trafiksikkerheden.

Tip: Reflekserne gør mest nytte, når de sidder ved lægge og ankler, der bevæger sig mest.

Windstopper Nogle vintertights kommer med et windstopper-materiale på forsiden. Det øger varmeevnen markant, fordi du slipper for vindafkølingen. Især i skridtet er det noget, du hurtigt lærer at sætte pris på. Ulempen er, at windstopperen er lavet af et stivere og tættere materiale, der går ud over pasformen, bevægelsesfriheden og åndbarheden.

Tip: Trækker du et par løse nylonbukser ud over dine almindelige tights, opnår du også windstopper-effekt.

Elastik Elastikken i livet er det, der holder tightsene på plads. Gå efter en bred elastik, der fordeler trykket på maven lidt bedre end en tynd elastik.

Tip: Nogle tights sidder lavt, andre højt. Hvad der er bedst, er en smagssag, så prøv dig frem.

Lomme En lille lomme i lænden på dine tights gør det muligt at løbe med nøgler og mobiltelefon. En god solid lynlås er et must. Nogle lommer er vandtætte.

Tip: Tjek, at lommen er stor nok til din telefonmodel.

Materiale Tightsene er typisk lavet af polyester og elastan. Det er syntetiske materialer, der er meget smidige og transporterer sveden væk fra kroppen frem for at binde den, som et par bomuldsbukser gør.

Tip: Materialetykkelsen afgør, hvor varme tightsene er. En opkradset inderside er varmest.

Benafslutning Et par tights skal have god længde og sidde til ved anklerne. Er de for løse eller korte, bliver underbenene kolde. Mange tights har en gummi- eller silikonekant, der giver godt greb. En lang lynlås er også en fordel, der gør, at du kan få tightsene af og på uden at smide skoene.

Tip: Tjek, at lynlåsene er tilpas lange og robuste. Nogle producenter sparer lidt for meget her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: