mand løber i snelandskab

Nyd vinterløbeturen - klæd dig klogt på

Er sne, kulde og isnende vind godt løbevejr? Tja, med det rigtige udstyr er vinterløb i hvert tilfælde godt for både dig, din form - og dit velvære. Se her, hvordan du sikrer dig mere nydelse på vinter-løbeturen.

29. december 2020 af Anders Ejby

Sne, kulde og isnende vind stiller specielle krav til påklædningen, hvis ikke løbeturen hurtigt skal blive en negativ oplevelse. Så tænk generelt i lag på lag med god svedtransport inderst på huden, et godt isolerende mellemlag og yderst en vindtæt jakke, der bogstavelig talt beskytter mod vejr og vind.

Derudover er der her en stribe tip og trick til, hvordan du kan øge komforten og nydelsen af træningen med den rigtige påklædning.

  • Glem bomuldshuen - det bliver hurtigt ulidelig varmt og svedigt, hvis ikke huen er skabt til formålet. Køb dig en rigtig løbe-beanie eller et pandebånd i svedtransporterende kunstfibre.

  • Løbehandsker findes i forskellige versioner og tykkelser. Kig evt. efter en model med indbygget vindcover, der kan trækkes ud over fingrene og beskytte mod vind.

  • Necktuben - et genialt multifunktionelt stofrør, der kan bruges som alt fra halstørklæde til hue, pandebånd og ørevarmer. Eller træk den op over hagen, når viden bider. Necktuben er blød og behagelig at have ind mod huden og så tynd i materialet, at den let kan være i halsåbningen på din løbejakke – uden at stramme ubehageligt.

  • Pandelampen tjener 2 formål: Den gør dig ekstremt synlig på de mørke vinterveje, og den kan til dels oplyse de mørke stier og dermed give dig mulighed for at udvide dit repertoire af løberuter.

  • En mp3-afspiller er en god makker på løbeturen. Når man løber på en mørk vintersti med sneen dryssende ned og sit yndlingsnummer swingende i øret, så får løbeturen en ekstra dimension.

  • Løbesokkerne - der godt må indeholde dejlig lunende uld - skal nå et stykke op ad skinnebenet. Ellers kan der opstå en kuldebro omkring den nederste del af benet. 

  • Offroad-sko kan give turene en ekstra sjov dimension. Seriøse knopsystemer under sålen gør, at du mere offensivt kan udfordre vinterens bidske snedriver og glatte stier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: