Hans med pandelampe
© Andreas Mikkel

Find den rigtige pandelampe

Med en pandelampe bliver de mørke måneders tunge løbeture med et trylleslag forvandlet til både de sjoveste og de bedste træningspas. Samtidig skaber lampen ekstra træningstid for dig - og udvider antallet af mulige træningsruter enormt.

3. november 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

Pandelampe til løb i mørke 

Pandelampen er selvsagt helt uundværlig, men der er stor forskel på modellerne på markedet, og hvilken du skal vælge, afhænger primært af, hvor mørkt der er der, hvor du typisk skal løbe, og hvilket underlag/terræn du skal løbe på. 

Vi giver dig her 3 former for pandelamper til forskellige slags behov. 

1. Trailløb i skoven 

Skal du ud at løbe i skoven, så gå efter en lampe på ca. 500 lumen, så du kan se rødder, huller og lignende udfordringer på stien. 

Til regulært trailløb, hvor du bevæger dig væk fra stierne og ud i ren off road-skovbund, bør du købe en lampe med +1.000 lumen. Her skal du dog være obs på, at batterivægten kan blive så høj, at batteriet skal sidde i en sele på ryggen eller om livet.

2. Løb i en park/bred skovsti 

Skal du primært løbetræne på en jævn grussti i skoven, i en park, et stisystem eller på en landevej med sporadisk belysning, så er 150-350 lumen typisk fint. I disse modeller sidder batteriet ofte i selve lampehuset, og det er derfor vigtigt, at den samlede vægt ikke bliver for høj, så lampen sidder og hopper tungt på panden. Find derfor en model, der føles behagelig og let.

3. Løb, hvor du vil blive set 

Hvis du skal løbe på oplyste strækninger og blot gerne vil have lidt ekstra synlighed i trafikken, så er det fint med en lampe, der yder under 100 lumen. Du bør gå efter en model, der vejer så lidt som muligt. Visse pandelamper fås med en rød ‘baglygte’, der sidder på bagsiden af elastikbåndet. Husk også reflekser på tøjet, hvis du skal løbe i trafikken.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: