7 grunde til at træne trådløst

De senere år har trådløse høretelefoner vundet mere og mere frem blandt os, der træner. Og det forstår man godt. Der er nemlig mange fordele ved at træne uden kabler. Her er de syv største.

3. november 2019 af Lasse Lyhne

1. Undgå at flå telefonen ud af lommen

Løber du med klassiske, kablede høretelefoner, går ledningen fra dine ører ned til lommen, hvor telefonen ligger. Derfor kommer den nemt i vejen, når du svinger armene, og hvis du er uheldig, fanger din tommelfinger ledningen og flår headsettet ud af ørene eller - endnu værre - telefonen op af lommen.

2. Du kan have telefonen liggende, hvor det passer dig.

Har du et kablet headset, er det begrænset, hvor du kan bære telefonen, for kablet skal kunne nå uden at komme i vejen. Det problem har du ikke, når du træner trådløst, og moderne bluetooth headsets har en rækkevidde på 10 meter eller mere.

3. Du kan løbe uden telefon

Apple Watch og mange andre smartwatches og løbeure giver mulighed for at lagre musik. Det betyder, at du kan lade telefonen ligge derhjemme og i stedet afspille musik direkte fra uret, hvis du altså har et trådløst headset. De hyperavancerede ure er nemlig ikke forsynet med en udgang til kabler.

4. Du kan beskytte din telefon

Din telefon er særligt udsat i regnvejr, hvis du bruger kablede headsets. Vandet har det nemlig med at løbe ned af ledningen og finde ind i den lille åbning, der er i lommen, hvor kablet kommer ud. Med et trådløst headset kan du forsegle telefonen i en pose, lægge den i en lomme og ikke bekymre dig mere om den.

5. Du undgår ledningkludder

Kablerne fra dine høretelefoner har en forunderlig evne til at kludre sammen. Det problem har du selvsagt ikke med høretelefoner uden kabler.

6. Avanceret stemmestyring

De mest moderne, trådløse headsets har avanceret stemmestyring, så du kan skifte nummer, skrue op og ned, ringe op osv uden at røre en finger. Meget smart, når du sidder på cyklen med tykke handsker på hænderne.

7. Du kan have telefonen liggende i en taske

Telefonen er udsat, når du træner i centeret. Du kommer nemt til at lægge dig på den, og laver du dynamiske øvelser i fx crossfit, kan den hurtigt flyve ud af lommen. Med et trådløst headset kan du trygt lade den ligge i tasken, mens du human flag og burpees. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: