3 typer høretelefoner

Høretelefoner til træningsbrug kan opdeles i 3 kategorier, de trådløse, de traditionelle og ørepropperne – og der er fordele og ulemper ved dem alle.

5. marts 2012

De trådløse Har du en nyere mobiltelefon med Bluetooth, kan du parre den med et sæt trådløse høretelefoner. Det kræver en lille smule teknisk snilde, men har man først sat det op, er det en god løsning, der helt frigør dig for besværlige ledninger.

Bluetooth-teknologien gør også, at du kan skifte nummer, skrue op og ned for lyden og svare på opkald ved at trykke på knapperne på høretelefonerne. På den måde behøver du slet ikke at bakse med telefonen under løbeturen. Den kan gemmes væk i en lomme eller i en rygsæk.

Fordele: Ingen ledninger. Mange funktioner.

Ulemper: Dyr løsning. Kræver opsætning. Forholdsvis store.

De traditionelle De fleste kender nok de hvide høretelefoner, der følger med, når man køber en iPod eller en iPhone. De er det klassiske eksempel på de traditionelle høretelefoner. De sættes fast i udkanten af øret og gør, at man både kan følge med i trafikken og høre musik. De deler dog vandene, da det sæt, der sidder godt på den ene person, falder ud på den næste.

I dag kommer de fleste typisk med gummidutter i forskellige størrelser, så de kan tilpasses det enkelte øre. Ofte er typen her også suppleret med fx en lille gummibøjle omkring øret for at give ekstra hold.

Fordele: Mange modeller. Du kan høre trafikken.

Ulemper: Passer ikke til alle. Kan falde ud. Skaber en del vindstøj. Ørebøjler/kroge kan irritere.

Ørepropperne Modsat de traditionelle modeller sættes ørepropperne fast helt inde i øret. Man presser dem ind, og de sidder fast via en gummidut, som former sig efter øregangen – eller de udvider sig præcis som de ørepropper, man kan bruge for at få nattero eller for at skåne hørelsen til fx en koncert. At de sidder helt inde i øret, giver den fordel, at man ikke behøver at skrue højt op for at kunne høre musikken. De er også den type høretelefoner, der giver den bedste lyd i testen. Ulemper er så til gengæld, at de kan lukke vigtig trafikstøj ude, og at de kan give en sær fornemmelse af at være i en osteklokke. Ens åndedræt, bumpene fra løbeskoene og andre lyde bliver ligesom lukket inde i hovedet og forstærket, når man har ørepropperne på.

Fordele: God lyd – også ved lav lydstyrke. Sidder godt fast.

Ulemper: Lukker vigtig trafiklarm ude. Osteklokkefornemmelse. Kræver tilvænning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: