Luksus i øregangen

Livet - og træningen - er for kort til headsets med ledninger. Derfor har vi testet Sudios bluetooth-headset Tre i motionscenteret og til marathonløb. Få dommen her.

18. september 2017

Hvad: Bluetooth in-ear headset, sved- og vandafvisende, 9+ timers batteritid, opkaldsfunktion, SIRI-stemmekontrol.

Pris: 619 kr.

Svenske Sudio gør sig i luksus-høretelefoner med et stilrent skandinavisk design. Og modellen “Tre” her er deres første bud på et designskarpt, ledningsfrit bluetooth-headset tænkt til en aktiv livsstil med flittig, svedig træning. Og det slipper svenskerne fornemt af sted med.

Propperne sidder overbevisende godt i øret – både i fitnesslokalet og på løbeturen. Pasformen sikres ved små bløde gummifjedre, der medfølger i 3 størrelser, så man virkelig kan fintilpasse. Og fordi “elektronikken” og betjeningen fikst er lagt ned i to enkle enheder på det tynde gummikabel mellem øre-enhederne, er der (næsten) ingen vægt i selve ørepropperne. Og nok så væsentligt: Den ubalance – eller “trækken skævt”, som man typisk oplever i headset med en betjeningsenhed på kablet – udebliver helt. Det er godt løst.

Ved løb var det dog nødvendigt at bruge den lille medfølgende metalclips til af hæfte kablet til trøjekraven, så det ikke slaskede i nakken. Eller alternativt bruge det fikse micro-velcrobånd, der samler kablet tæt om baghovedet og derved forstærker fittet. Begge løsninger virkede fornemt for os, og selv om vi testede dem under et marathonløb, skulle vi ikke rette dem en eneste gang.

Batterimæssigt er der mere end 9 timer at skyde med, og vi kunne vi fint køre en hel dag med flittig brug uden opladning. Lyden er fornem (vi er ikke hifi-freaks og slet ikke i styrkelokalet), og den trådløse forbindelse er krystalklar og upåklagelig. Vi oplevede ikke det mindste udfald undervejs – heller når vi i styrkelokalet trænede helt frit med mobilen og drikkeflaske “parkeret” ved maskinerne.

Mikrofon og lyd ved mobilsnak er lige så tiptop. Og så hæfter vi os ved, at man med propper og musik i ørerne stadig kan følge lydene i omgivelserne. Det føles trygt.

På minussiden er de (meget) små – men æstetiske! – knapper på betjeningsenheden. Her vinder form så afgjort over funktion, og dét scorer Sudio ikke point for i vores bog. Men med lidt øvelse får man selvfølgelig grebet på dem.

Fordele: Fast og komfortabetl fit, lang batteritid, godt tilbehør, skarpt design.

Ulemper: Knapper kræver tilvænning. Vindstøj på cyklen.

Konklusion: Lækre høretelefoner som opleves lette og velsiddende i øret – også ved meget svedig træning. Velfungerende teknologi med mange gode funktioner. Og flot, stilrent look.


5 ud af 6 stjerner

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: