© colourbox

Vælg de rigtige høretelefoner

De rigtige høretelefoner betyder alt for komforten, når du træner. Se her, hvad du især skal kigge efter, når du skal anskaffe dig et par gode høretelefoner til din træning.

4. august 2010 af Thure Kjær og Niels Christian Thalund

Hovedtelefonerne bærer præg af, at de kommer fra den elektroniske hightech-verden. Og producenterne har fokus på, at både materialer og de små detaljer er gennemtænkte og funktionelle.

Højttaler-enheden

Hvis du bruger hovedtelefonerne til løb, fitness eller mountainbike, hvor der er meget bevægelse og mange hop, skal højttaler-enheden være så lille og let som muligt.

Ørepuden

Den skal kunne udskiftes, så du kan finde den størrelse, der passer bedst til netop dit øre. Og den skal være nem at pille af og på for rengøring og justering.

Pudemateriale

Vær også opmærksom på, at der er forskellige typer puder, fx tykkere eller tyndere silikonegummi, formbart skum, kegleformede faconer og/ eller de mere runde typer. Vær tålmodig, sammenlign, og prøv løs.

Bøjlen/clipsen

Prøv den på, så du kan sikre dig, at den passer til din hovedform og ikke strammer og klemmer på de følsomme punkter omkring øret. Kig efter justeringsmuligheder: Er den fx formbar, med drejeled, trindelt osv.?

Lednings-glider

Den lille plastikklemme køres op/ned på ledningen og er med til at holde styr på en daskende ledning. Kan regulere trækket på hhv. højre og venstre ørepropledning i forhold til hinanden og fx holde ledningen fast under hagen.

Ledningen

Læg godt mærke til materialet. Ledningen skal gerne være blød og bøjelig. Tjek også, at længden er rigelig – din musik skal både kunne bæres på armen og i en ryglomme på cykelturen. Kan ledningen eventuelt deles/forlænges, er det en god, fleksibel løsning.

Lednings-klemme

Selvom hovedtelefoner kan være en temmelig gængs vare, findes der et væld af små detaljer, som gør dem nemmere at bruge. En lednings-clips sikrer, at du kan spænde ledningen fast, så den ikke dingler for meget, når du er af sted.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: