Høretelefoner til løb og anden slags træning
Høretelefoner til løb

Lyd i ørerne under træning kan både virke motiverende og få dig til at yde mere.

© Istock

Stor test af høretelefoner til løb

Høretelefoner til løb og anden slags træning skal både have god lyd, være nemme at betjene og sidde perfekt, så de ikke falder ud på løbeturen. Vi har testet markedets bedste høretelefoner og kåret de bedste.

13. januar 2016 af Peter Hyldahl.

Høretelefoner til løb og anden slags træning

Musik og træning hører sammen. Det anslås, at op mod hver anden af os har noget i ørerne, når vil løber, cykler eller dyrker fitness, og det er der også en god grund til. Musikken er motiverende og hjælper med at holde gejsten oppe. Samtidig kan beatet hjælpe dig med fx at holde dit løbepace.

Det kræver dog et sæt ordentlige høretelefoner for at få fuldt udbytte af musikken. Og vores test her viser, at der er meget store forskelle på kvaliteten af de forskellige høretelefoner. 

En ting er lydkvaliteten, der svinger fra det næsten ulidelige til det rigtig gode. Noget andet er pasformen og betjeningen. Høretelefonerne skal sidde godt under sveddrivende sport, og betjeningen skal være intuitiv, så du kan klare den med høj puls.

Trenden lige nu er modeller, der kan håndtere opkald fra den smartphone, du alligevel bruger som musikafspiller. Det er vældig praktisk, for det betyder fx, at du ikke behøver at stoppe op, når telefonen ringer midt under en cykeltur.


Find dine nye høretelefoner til træning

Download pdf'en herunder og se den store test af 18 høretelefoner til træning - vi har testet både kablede og trådløse modeller.

Sådan tester Aktiv Træning

Vi tester et udvalg af markedets modeller og forsøger så vidt muligt at prøve høretelefonerne under alle forhold. Det vil sige løb i al slags vejr, på cykel (både MTB og landevej) samt i fitnesscenteret. Vi har fokus på om pasform, lyd, lydstyrke, betjening mv. kan matche de forskellige behov her. Vi har afprøvet fjernbetjeninger under alle slags træning.Da hovedformen og især ørerne er meget forskellige fra person til person, kan den hovedtelefon, der sidder perfekt på den ene, måske sidde mindre godt på en anden. Derfor har vi benyttet et bredt testpanel, og vi har til slut samlet et sigende gennemsnit af testernes erfaringer. Lydkvaliteten er testet både på smartphone og fra almindelig streamingtjeneste, men også på et større hi-fi-anlæg for at høre hovedtelefonens maksimale potentiale, når den tilsluttes en signalkilde af bedste skuffe. På de trådløse modeller vægtes parring og evt. app til styring også.

TESTKRITERIER Vi har testet hovedtelefonerne ud fra følgende kriterier:

  • Pasform: Sidder de godt fast uden at genere, og kan man have dem på i lang tid uden gener?
  • Lyd: Hvordan er lydkvaliteten? Er lyden homogen og detaljerig, og hvor højt kan høretelefonerne spille?
  • Kabel: Bliver kablet filtret sammen, eller er det lavet, så dette (næsten) kan undgås?
  • Trådløs: En trådløs model skal være let at tilslutte og gerne til flere enheder. Fungerer den app, der evt. er med sættet?
  • Fjernbetjening: Er der fjernbetjening, og er den let at fange og enkel at betjene i blinde?
  • Kvalitet: Hvordan er designet og kvaliteten? Er materialerne gode og robuste – og tåler sættet sved og vand?

PRIS Vi angiver de vejledende butikspriser – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERINGProduktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: