Produktinfo GPS-ur, der måler distance, hastighed og puls og giver mulighed for at træne efter pulszoner og for at programmere intervaltræning. Kompatibel med Garmin Connect og Garmin Training Center.

Begynderur med vokseværk

Både begyndere, men også garvede løbere vil få masser af glæde af Garmin Forerunner 210, da det under overfladen bugner af avancerede funktioner.

## Garmin Forerunner 210 | |

Funktion: Perfekt begynderur, du også kan vokse med.

Brugervenlighed: Meget enkelt og intuitivt. Tænd og træn.

God til prisen: Garmin Forerunner 210 er langtidsholdbart, og pengene er derfor givet godt ud.

Konklusion: Med Forerunner 210 lykkes det for alvor for Garmin at lave et GPS-ur til begynderen. Det er elegant designet og ekstremt brugervenligt, men rummer samtidig mere avancerede features, der gør det ekstra brugbart – også for den øvede motionist.

Pris: 1.999 kr.

www.garmin.dk

Garmin Forerunner 210

Du skal ikke have taget mange skridt i løbeskoene eller pedaleret mange omgange på cyklen, før behovet for at vide, hvor langt og hvor hurtigt du bevæger dig, melder sig. Heldigvis findes der masser af træningsure på markedet, der kan give dig den information.

Især træningsure baseret på GPS-teknologi – altså satellitpositionering – har i de senere år vundet frem, og i 2010 kom et GPS-ur, der var målrettet nybegyndere, nemlig Garmins Forerunner 110. Det var godt set af Garmin, og her på Aktiv Træning var vi rigtig glade for idéen, men knap så begejstrede for udførelsen.

Uret var nærmest for enkelt, og man skulle ikke mange trin op ad ambitionsstigen som løber, før man stødte ind i urets begrænsninger. Det råder Garmin nu bod på med Forerunner 210. Uret har samme kvaliteter som 110’eren og er stadig målrettet begynderen. Men modellen har fået tilføjet et par ekstra features, der løfter uret op i en helt anden liga.

Forerunner 210 byder på et meget diskret udseende. For hvor andre GPS-ure fylder meget på håndleddet og ofte ligner laservåben fra 1970’ernes science fictionfilm, ligner 210’eren til trods for den indbyggede GPS-modtager faktisk et ganske almindeligt sportsur. Brugerfladen er den samme som på 110’eren og fungerer godt og simpelt. Du tænder og træner – så enkelt er det.

Efter at du har trykket på startknappen, viser displayet dig, hvor længe du har trænet, hvor langt du har løbet eller cyklet, hvor stærkt det går, og hvor mange slag dit hjerte slår. Det er basale data, som er relevante for alle, og som i høj grad er med til at løfte motivationen, også hos nye løbere.

Det nye i Forerunner 210’eren i forhold til 110’eren er, at uret nu også indeholder mere avancerede træningsfunktioner. Fx kan man programmere et intervaltræningsprogram og træne efter pulszoner. Pulszoner gør det muligt at styre din træningsintensitet meget nøjagtigt og dermed løfte dit udbytte.

Læs mere om at træne efter pulszoner her

Intervalprogrammeringen er i urets ånd meget simpel, men stadig velfungerende. Du kan sammensætte dine intervaller, som du vil. Fx 4 x 1.000 meter med 3 minutters pause mellem hvert interval. Eller du kan arbejde med åbne intervaller, hvor du med tastetryk markerer, hvornår intervallet begynder og slutter. Det er smart, hvis du træner på en afmålt eller kendt rute.

Pulszonerne og intervalprogrammeringen fungerer brillant, ikke mindst fordi de kan slås til og fra. Det betyder, at uret er et ultraenkelt træningsredskab, så længe man har brug for det, men forvandler sig til et avanceret redskab, når det ønskes. Det gør, at du kan vokse med uret og ikke blot køber en indstigningsmodel, der skal skiftes ud, når du bliver mere erfaren.

Mulighederne udvides endda yderligere af, at uret er kompatibelt med Garmins træningssite Garmin Connect. Her kan du dykke ned i endnu flere detaljer og blandt andet se din løbetur på et kort.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: