Elegant GPS-ur til begynderen

Med Forerunner 110 lancerer Garmin et diskret og klædeligt GPS-ur til begynderen. Det fungerer fornuftigt, men der er primært tale om en æstetisk landvinding.

## Garmin Forerunner 110 | |

Funktion: Forerunner 110 er perfekt til begynderen. Man risikerer dog hurtigt at savne funktioner

Brugervenlighed: Meget simpel opsætning og betjening.

God til prisen: Dyrt i forhold til mere avancerede GPS-ure.

Konklusion: Det elegante design er den største trumf. Den høje pris det største problem. Du kan få langt mere avancerede Garmin ure til færre penge (Forerunner 305). Du skal altså sætte pris på diskret design og brugervenlighed for at investere i uret.

Pris: 1.799 kr.

www.garmin.com

Garmin Forerunner 110

En gang for ikke så længe siden var GPS-ure kun for nørder med stærke håndled. Urene var store klodser, der dækkede det meste af underarmen. De kostede en bondegård, de var upræcise og langsomme, og softwaren til dem var ikke for børn og folk med sarte nerver. Sådan er det ikke mere. Garmins nyeste skud på GPS-stammen, Forerunner 110, er en yderst diskret sag, der i størrelse, vægt og udseende minder om et almindeligt sportsur. Det er imponerende. Men det er desværre også primært på det æstetiske plan, at uret vækker begejstring. Funktionelt er det på det jævne.

Garmins ure har hidtil været tænkt til de ambitiøse, målrettede motionister og atleter. Forerunner 110 bryder med den tradition og er lavet til begynderen. Enkelhed og brugervenlighed er derfor i fokus. Det ses tydeligt på den pamflettynde og meget overskuelige manual, på den hurtige opsætning og på urets simple brugerflade. Den består af 4 knapper: en lysknap, en start/stopknap, en lapknap, der noterer omgangstid, og en menuknap, der bruges til at bladre i urets få menuer. Det er meget overskueligt og tager kort tid at vende sig til. Uret kan primært måle tid, distance, hastighed og puls, og der er skåret helt ned på indstillings- og programmeringsmuligheder. Væk er fx den virtuelle partner og alle muligheder for at forprogrammere eller uploade specifikke træningspas til uret. Det er o.k., men det er afgørende, at man gør sig klart, om det er nok. Uret er for dyrt til at blive købt som en indstigningsmodel, der skiftes ud, når man bliver en mere erfaren løber, og behovet for informationer stiger. Uret er altså kun for folk, der vitterlig ikke har eller får brug for avancerede funktioner.

En funktion synes vi dog mangler – uanset at målgruppen er de mere afslappede løbere. Det er en lap-tids-funktion, hvor man i displayet kan se, hvor længe den igangværende omgang har varet. Det er relevant ved fx intervaltræning, hvor man bruger det til at sikre, at pauserne bliver den rette længde. Foruden de begrænsede funktioner og den høje pris har uret et par andre småproblemer. Remmen er integreret i uret. Det betyder, at den ikke bare lige kan udskiftes. Knækker den, skal uret forbi en Garmin-reparatør. Urets knapper er heller ikke uden problemer, da de er for hårde at trykke på, når man er ude at løbe. Særligt lapknappen er svær at komme til. På positivsiden tæller, at uret arbejder sammen med det glimrende websted Garmin Connect. Her uploader man sine træningspas fra uret og får dermed adgang til et skatkammer af detaljer og et kort, der viser løbeturen.

PRODUKTINFO:

GPS-ur, der måler tid, distance, hastighed og puls. Kompatibel med den gratis software Garmin Connect og Garmin Training Center, der giver adgang til masser af øvrige data.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: