Fenix 6 kommer i flere forskellige modeller. Det "billigste" koster 5.000 kr, men topmodellen her koster 8.000 kr.

Garmins nye topur leverer varen

Fēnix 6 er en opvisning i funktioner, features og kvalitet. Det kan simpelthen alt og mere til. Prisen er dog også stukket helt af ...

9. december 2019 af Lasse Lyhne


Siden Garmin lancerede Fēnix 3, har vi hver gang sagt, at de senere generationer var nice, men ikke need to have – ingen nye banebrydende funktioner eller store designspring. Sådan er det sådan set også med 6’eren. Men ... alle de små tweaks, Garmin gennem tiden har lavet, gør alligevel, at 6. version af uret er niveauer over de ældre modeller. 


Suveræn skærm

Det er især skærm, processor og batteritid, der gør forskellen. Jo, der er kommet nye features, og nogle af dem – som fx PacePro, der viser dig, hvilke mellemtider du skal nå, hvis du vil løbe en bestemt tid til et løb – er fine, men det er den generelle oplevelse, der løfter uret over forgængerne. 

Artiklen fortsætter under tilbuddet

Stærk processor

Softwaren er meget hurtigere, og uret skifter kvikt mellem sider og er hurtigere til at loade ruter og træninger. Skærmen er blevet større, samtidig med at selve urkassen er blevet mindre, og opløsningen er forbedret, og derved kan du have op til 8 læsbare datafelter i displayet (seks i de mindre modeller). Batteriet holder op til 66 timer med GPS, men endnu bedre – du kan selv styre batteriet i detaljer og således skrue ned for de features, du ikke bruger, for at forlænge batteritiden.

Indbyggede sol-celler

En ny feature i topmodellen er Power-glasset, der fungerer som solcelle og således kan oplade uret via lys. Det er en spændende teknologi, men det er i vores bog endnu ikke den høje merpris værd – og slet ikke i et vintermørkt Danmark.

Ud over topmodellen, som er den, vi tester her, kommer Fēnix 6 også i et par andre versioner. Den billigste koster 4.999 kr., mens du kan få musik og wi-fi med for 900 kr. mere. Vil du have safirglas, må du slippe 6.700 kr.


Konklusion

Den nye version af Garmins populære topur formår at gøre alting lidt bedre end tidligere. Uret er spækket med funktioner, skærmen er i top, og batteritiden imponerende.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: