Anmeldelse af Garmin GPS-ur
Anmeldelse af Garmin Forerunner 310XT

Det vandtætte GPS-ur Garmin Forerunner 310XT er et godt GPS-ur, men helt perfekt er det ikke.

Garmins topmodel

Garmins vandtætte GPS-ur 310XT er en værdig arvtager til FR305. Men helt perfekt er uret ikke. Fx savner vi en indbygget barometrisk højdemåler.

## Garmin Forerunner 310XT | |

Brugervenlighed: Garmin Forerunner 310XT er utrolig nemt at tage i brug. Og nemt at betjene under brug.

Funktion: Både urrem, kasse og pulsbælte er af god kvalitet.

God til prisen: Prisen er høj, især i forhold til 305’eren.

Konklusion: Designet og optimerede funktioner berettiger 310XT’eren, som både pris- og funktionsmæssigt placerer sig et niveau over 305’eren. Vi er dog skuffede over den manglende højdemåler og den noget upræcise evne til at måle under havsvømning.

Pris: 2.999 kr.

www.garmin.dk

Garmin Forerunner 310XT

Garmins GPS-ur Forerunner 310XT viser med al tydelighed, hvorfor amerikanerne sætter sig tungere og tungere på markedet for løbedistancemålere. Mens 405CX, der kom tidligere på året, er et facelift af et eksisterende produkt, er 310XT et helt nyt produkt.

Godt nok læner Garmins seneste topmodel sig meget op FR 305’eren, men det er vi nu ikke kede af, for vi har alle dage været begejstrede for 305’erens utrolig simple betjening og store, letaflæselige display. Skærmen er krøbet en lille smule, men er stadig nem at aflæse. Cifrene står klart og tydeligt, og du kan sætte displayet op efter forgodtbefindende, så det rummer præcis de oplysninger, som passer til dig. Den mindre skærm er en konsekvens af, at uret generelt er mindre end den forholdvis store og klodsede 305’er – og det mærker man med det samme, når man spænder det om armen. Det virker noget mere strømlinet end den gamle model. En anden rigtig god opgradering er et blødt pulsbælte, der er behageligt at have på.

GPS-uret er vandtæt ned til 50 meter, og det betyder i praksis, at du kan svømmetræne eller ro kajak med uret på. Det gør uret perfekt for triatleter og adventureracere, der ligeledes vil sætte stor pris på den øgede batterilevetid, som under optimale omstændigheder ligger tæt på 20 timer.

En god detalje ved uret er den indbyggede vibrator. Træner du med musik i ørene, eller blæser det kraftigt, kan det være svært at høre urets bippen. Det klarer 310XT’eren på eleganteste vis ved at kombinere bippet med en ganske kraftig vibration, der henleder din opmærksomhed på urets display.

Hukommelse, dataoverførsel og tilkobling af ekstra udstyr fungerer i vanlig Garmin-stil helt perfekt. Alle de gode detaljer formår dog ikke at ændre ved et par fundamentale ærgrelser. Først og fremmest virker GPS’en ikke særlig godt, når man svømmer med uret. Så selv om du altså kan bære uret under hele din triatlon, skal du ikke forvente at få en præcis opmåling af den svømmede distance.

En anden anke er fraværet af en indbygget barometrisk højdemåler. 310XT kan kun måle højde via GPS, og det er behæftet med stor usikkerhed. Til træning og konkurrence i kuperet terræn er en højdemåler både nyttig og underholdende, og vi forstår simpelthen ikke, hvordan Garmin kan finde på at fravælge denne vitale funktion, som topmodellerne fra såvel Suunto og Polar har besiddet i flere år.

Det er synd, da det er en vigtig detalje, og det trækker ned i karakteren.

Garmin Forerunner 310XT er skræddersyet til folk, der dyrker triatlon. Det er vandtæt ned til 50 meter og kan derfor også medbringes på svømmeturen.

PRODUKTINFO:

Multisportsur med indbygget GPS. Vandtæt ned til 50 m. Mulighed for tilkobling af pulsbælte og forskellige sensorer. Trådløs dataoverførsel via Garmins trådløse ANT-standard. Vægt: 74 gram.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: