Produktinfo: GPS-løbeur med mange funktioner. Fx virtuel racer og vibratoralarm. Mulighed for tilkøb af pulsmåler. Batteritid: 10 timer.

GPS-løbeur: Enkelt, let og ligetil

Enkel brugerflade, fine funktioner og en ekstremt hurtig GPS-modtager er højdepunkter i TomToms indtog på markedet for GPS-ure.

## TomTom Runner | |

Funktion: Velvalgte funktioner, der virkelig kan bruges til noget.

Kvalitet: Trods slimline-design virker uret robust og stærkt.

God til prisen: Fornuftig pris for et ur, der kan meget.

Konklusion: Gennemført løbeur, der markerer sig med sit lette design, sin enkle brugerflade og sin suverænt hurtige GPS-modtager. Henvender sig til mange brugere, da både brug og ibrugtagning er meget enkel. Supermotionisten vil savne funktioner og detaljer i visningen.

Pris: 1.295 kr.

www.tomtom.com

Man kommer som bekendt ikke foran ved at gå i andres fodspor. Den talemåde synes at passe yderst præcist på TomToms nye og ganske originale GPS-løbeur. Den hollandske producent af GPS-udstyr stod også bag elektronikken i Nike+-løbeuret, men dette her er første udspil i eget navn.

Og første indtryk er yderst positivt. Uret er med 11,5 mm et af de tyndeste GPS-ure på markedet, og forarbejdningen er i det hele taget imponerende.

Uret er radikalt anderledes opbygget end de fleste konkurrenter. Betjeningen foregår via en enkel knap med trykpunkter (lidt som et joystick), der er rykket ned under skærmen. Det fungerer godt og kvikt, og hele brugerfladen er meget intuitiv, idet du bevæger dig op og ned og frem og tilbage i menuer med trykknappen. Få minutter med uret, og man har styr på det. Du kan vælge mellem, om du vil løbe udendørs eller på løbebånd (her måler uret via indbygget accelerometer). Du kan vælge dine data som vægt og alder, og du kan tilslutte pulssensor (ekstra tilbehør).

Sammenlignet med øvrige modeller i prisklassen er der mange og rigtig velvalgte funktioner. Der er selvfølgelig stadig langt til fx Garmins topmodeller, men mange løbere vil finde, hvad de har behov for.

Vi er især glade for vibratoralarmen, for den virtuelle racer – så man kan løbe mod en indtastet tid eller en af sine tidligere præstationer – samt for, at displayet kan sættes op efter behov. Vi savner dog mulighed for at opsætte intervaller.

Af småminusser noterer vi os, at omgangsfunktionen (der markerer en omgang enten automatisk efter fx hver km eller ved et tryk på skærmen) ikke viser, hvor hurtig den tilbagelagte omgang har været.

Spøjst nok er menuen ikke ‘uendelig’, hvilket betyder, at uret ikke bare vender tilbage til første visning, når du har scrollet ned gennem alle skærmvisningerne, men at du er nødt til at scrolle opad igen. Endelig konstaterer vi, at hjemmesiden, hvor du uploader din træning, for nuværende er meget mangelfuld. TomTom har dog lovet, at de arbejder intenst på at forbedre dette.

GPS-delen af uret er imidlertid i topklasse. Uret lagrer GPS-data fra sidste løbetur, og hvis du løber i samme område, gør det, at uret er ekstremt hurtigt til at finde satellitter. Typisk 10-20 sekunder, hvilket er det suverænt hurtigste på markedet. Præcisionen er også imponerende. Vi har testet uret på åben landevej, i tæt bymiljø og ude i terrænet. Præcisionen har ligget på 97-99 pct., og uret har fastholdt GPS-signalet på steder, hvor mange andre modeller stod af.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: