Produktinfo GPS-ur med pulsbælte. Understøtter ekstraudstyr med ANT-standarden, fx cykelkadencemåler. 8 timers batteri med GPS tændt. 3-4 ugers standbytid.

GPS-ur med touchskærm

Garmin Forerunner 610 er spækket med funktioner, er meget velfungerende og er bedre end Garmins FR 405, som det afløser. Uret har som noget nyt touchskærm og kan hjælpe dig, uanset hvilken træningsform du dyrker.

## Garmin Forerunner 610 | |

Brugervenlighed: Det kræver tilvænning, før man bliver fortrolig med uret.

Kvalitet: Garmin Forerunner 610 er en topmodel, og det kan ses og mærkes på materialerne ...

God til prisen: ... og på prisen. Men man får også meget for pengene.

Konklusion: Garmin Forerunner 610 er et rigtig godt GPS-ur med funktioner i overflod til alle – uanset om man er nystartet motionist eller eliteidrætsudøver. Touchskærmen fungerer godt det meste af tiden og gør brugerfladen nem. Derfor tilgiver vi den også, når en berøring fejler.

Pris: 3.299 m. puls

www.garmin.dk

Garmin Forerunner 610

Lad det være sagt med det samme: Garmins GPS-ur med touchskærm er et brag af et træningsur, der læner sig så tæt op ad topkarakteren, som man kan komme. Kun et par små irritationsmomenter afholder uret fra 6 stjerner.

Det gode først: Uret er lige den tand tyndere end Garmin FR 405, som hidtil har været Garmins bud på et trænings/ hverdagsur, og føles derfor mindre klodset om armen.

Når man har vænnet sig til, at skærmen bedst betjenes med et mellemhårdt tryk med neglen i stedet for med bløde fingre, fungerer touchskærmen også godt. Vil man fx have en ny funktion på displayet, holder man sin negl trykket mod skærmen i 3 sekunder på det felt, som man ønsker at ændre, og så kommer menuen op. Det er meget intuitivt.

Når man træner, går touchskærmen over og bliver endnu mere enkel. Her bruges den kun til at skifte mellem de forskellige vinduer. Det gøres med et mellemhårdt tryk, som sagtens kan laves med fingeren, mens man er på farten.

Uret er også spækket med funktioner – flere af dem er helt nye i Garmins univers, blandt andet en funktion, som hedder Virtual Race. Her kan du løbe om kap med dig selv på din yndlingsrute og på skærmen få vist, hvor godt du klarer dig i forhold til sidst. Uret husker nøjagtig alle detaljer fra dit sidste løb, så måtte du fx vente for rødt i et lyskryds, så tager uret også højde for det.

En anden ny funktion er Training Effect, TE, der er en form for karaktergivning af din træning. Den laves på baggrund af din tid og pulsbelastning. Når du har været ude at løbe, cykle, sejle kajak, eller hvad du ellers bruger uret til, så giver uret dig en karakter fra 0 til 5. Har du fx presset dig selv hårdt, får du måske en TE på 4,5, mens en roligere cykeltur kun vil give en TE på 1,4. Det er en motiverende funktion, der kan anspore dig til lige at yde noget mere.

Og så det negative, som også angår touchskærmen. For den virker desværre ikke lige godt hele tiden. På grund af det lidt faste tryk, man skal bruge, er det svært at scrolle på skærmen uden at komme til at vælge et menupunkt. Og så er den svær, for ikke at sige umulig, at betjene med handsker på.

Men som nævnt i starten: Det er kun skønhedspletter på et ellers gennemført GPS-ur med et væld af funktioner.

4 skarpe detaljer

1) Man kan sætte uret op, så det kun viser 1 eller 2 tal, hvis man har svært ved at se små tal på displayet.

2) Man kan ikke svømme med uret, men det kan sagtens tåle kraftig regn. Og touchskærmen virker fint, når den er våd.

3) Man bruger rigtige knapper til at starte og stoppe sin træning og markere omgange med. Der er også en tænd-sluk-knap.

4) Uret oplades med en aflang magnetskinne, man klikker på plads bag uret. Overførsel af data til pc’en sker trådløst.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: