Produktinfo: Pulsur med GPS og trådløst pulsbælte. Måler hastighed, distance og puls, når man træner. Træningsdata kan uploades til Garmin Connect-træningsdagbogen på nettet. Kommer med ekstra remme. Fås kun i blå.

GPS-ur til løbebåndet

Forerunner 405cx hedder opdateringen af Garmins succesfulde 405-løbeur. Det indeholder kun få opdateringer, der mest er interessante, hvis man løber meget på løbebånd.

## Garmin Forerunner 405cx | |

Brugervenlighed: Forerunner 405cx er let nok at bruge, men når det regner, virker touch-ringen dårligt.

Funktion: Som i 405 får du alle de data, du har brug for på løbe- og cykelturen.

God til prisen:Næsten 3.000 kroner er meget, men uret kan også meget.

Konklusion: Garmin FR 405cx er et glimrende løbe- og cykelur, men det er den gamle model 405 også – til 300 kroner mindre. Men hvis man gerne vil have et skøn på kalorieforbruget ved indendørstræning eller har problemer med remmene, er 405cx det rigtige valg.

Pris: 2.999 kr.

www.garmin.com

Garmin Forerunner 405cx

Den blå farve, et par ekstra urremme, og en ny metode til at beregne, hvor mange kalorier man forbrænder. Det er nyskabelserne i Garmin Forerunner 405cx, som er en opdatering af den et år gamle Forerunner 405. Det er minimale opdateringer, og har man den gamle 405’er, behøver man ikke at skimte misundeligt til løbemakkeren, hvis han kommer anstigende med den nye model.

For urene er i bund og grund helt ens. Kun på den måde, som de 2 ure anslår kalorieforbruget ved et træningspas på, er der en egentlig forskel. Mens den gamle 405’er beregner kalorieforbrug på grundlag af hastighed og distance, så bruger 405cx pulsen. Det har den fordel, at uret dermed også kan give et bud på, hvor meget man forbrænder, når man fx løber på løbebånd i fitnesscenteret, hvor GPS'en ikke kan bruges. Men er det så en funktion, man for alvor har brug for? Nej, egentlig ikke. For de fleste er det rigeligt, at man kan se pulsdata efter et træningspas og på den måde danne sig et billede af udbyttet af træningen. Og det kan man både på den nye og den gamle 405’er.

Desuden er de bud på kalorieforbruget, som Garmin- uret – og andre lignende ure for dens sags skyld – kommer med, så unøjagtige, at hvis man prøver at afstemme sit fødevareindtag med urets kalorieforbruget, så ender man hurtigt med enten at kunne passe Lars Løkkes statsmandshabitter eller ligne en teenagepige med spisevægring.

Det understreges også af, at vores test af uret mod professionelt udstyr viser store forskelle, som det kan ses i boksen forneden. Hermed ikke sagt, at 405cx er et dårligt køb. Ligesom den oprindelige 405’er er det et glimrende løbeur, men nogen nyskabelse er der reelt ikke tale om. Umiddelbart skulle man tro, at det gamle 405 med en softwareopdatering nemt kunne opgraderes til 405cx-niveau, men foreløbig har Garmin dog afvist, at det vil ske. Tilbage står, at farven og de nye remme reelt er de væsentligste nyskabelser.

Garmin Forerunner 405cx er et rigtigt godt træningsredskab, der byder på en lang række gode specialfunktioner, fx virtuel træningsmakker, ruteanvisninger og meget mere.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: