Kvinde med GPS-ur.
© iStock

GPS-ure på budget

Markedet for GPS-ure har udviklet sig kolossalt, og i dag kan du få et ur med stort set alle de funktioner, du kan drømme om, til omkring 1.500 kroner. Vi har gennemtrawlet markedet for prisstærke GPS-ure og fundet frem til de bedste køb.

7. maj 2018 af Lasse Lyhne & Henrik Kristensen

Sæt tal på din træning

GPS-ure til løb og træning har undergået en voldsom udvikling i de seneste år. I hvert fald når vi snakker design og pris. Vi har anmeldt 2 GPS-ure, der giver dig god valuta for pengene. 

Suunto Spartan Trainer Wrist HR

Suunto Spartan Trainer Wrist HR
© Suunto

Pris: 1.799 kr.

Suunto har efterhånden en ret stor portefølje af Spartan-modeller, der er tænkt til udholdenhedsatleter. Det nyeste hedder Spartan Trainer Wrist HR og er seriens hidtil billigste. Prislappen påvirker dog ikke kvaliteten, for det er et rigtig flot ur – robust og veldesignet og med en god og tydelig farveskærm. Knapperne er solide og gode at trykke på, og både vibrator og bip-lyde er tydelige og mærkbare.

Suuntos brugerflade er ikke helt så intuitiv og ligetil som konkurrenternes, og man mangler fx info om knappernes funktion på urkassen. For Suunto-novicer tager det derfor lidt tid at finde ud af menu-styringen. Funktionsmæssigt er uret blandt de bedste i testen. Det har et hav af aktivtetsprofiler og dedikerede datavisninger til alt fra løb til sejlads og skøjteløb, og det er meget nemt at sortere i dem. En decideret tri-funktion er der også. 

Sammenlignet med den anden store testvinderaspirant i feltet her, Garmins FR735XT, savner vi dog en virtuel partner og løbestilsdata, og så er det i vores bog pjattet, at hver aktivitet skal afsluttes med en følelse – meget glad, glad, neutral eller sur. Suuntos app er lidt rodet, men deres website er godt, og især kortdelen – hvor du kan tegne ruter og overføre til uret – er suveræn.

Kort sagt: En værdig aspirant til testvindertitlen og et af testens flotteste og mest robuste ure. Garmin tager dog sejren med en bedre brugerflade og lidt flere funktioner.

Bedømmelse: 5/6

Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XT
© Garmin

Pris: 1.699 kr. 

Med lanceringen af Fenix 5 og Forerunner 935 i 2017 er prisen for Garmins gamle topur til trifolket dalet markant, og uret kan i dag fås for under 1.700 kr., hvis man kigger sig omkring. Det er et suverænt godt køb. Du får indbygget puls, hurtig og præcis GPS og et hav af funktioner til løb, cykling, svømning og en stribe andre sportsgrene samt en decideret tri-funktion. Uret kan også forbindes til Garmins “app-store”, ConnectIQ, hvor du kan downloade endnu flere funktioner til uret.

I forhold til Garmins (meget) dyrere og nyere ure vil du primært savne en (lidt) bedre farveskærm, en barometrisk højdemåler og de allermest avancerede cykel- og løbefeatures. Kan du leve uden det, og vil du gerne spare 2-3.000 kroner, er det et fremragende ur med en hel stribe avancerede funktioner. Uret har bl.a. en virtual-racer funktion, der gør, at du kan løbe om kap med tidligere præstationer eller forprogrammerede tider. Det er sjovt.

Garmin bruger stort set samme urkasse til FR735XT som til FR235. Den er let og velsiddende, men der er lidt plastik-feel over den. Skærmen står godt og er i farver. Knapperne er gode med et fint feedback, og uret giver hørbare bip og mærkbar vibrering. 

Kort sagt: Et superavanceret træningsur, der vil kunne tilfredsstille de allerfleste atleter, samtidig med at det er enkelt at bruge. Design og finish opleves lidt til den billige side

Bedømmelse: 5,5/6

Få mere ud af træningen

Vil du have mere ud af din træning? Så skal du have det rigtige gear. Lige nu kan du få lækker træningstrøje fra Craft sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og eksp. I alt 149 kr.). Trøjen er lavet i et let, blødt og elastisk materiale, der følger dine bevægelser helt suverænt. Den er desuden fantastisk til at transportere den overskydende varme væk fra kroppen, og det betyder, at du kan bruge den til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven, træning i fitnesscenteret eller på løbeturen.


Pulloveren har en værdi af 599 kr., men lige nu kan du få den sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og eksp. I alt 149 kr.). Læs mere om det skarpe tilbud her – og rigtig god fornøjelse med din træning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: