Her er det nye Garmin Fenix 7

Så! Det længe ventede Garmin Fenix 7 er kommet. Læs med, når Aktiv Trænings test-redaktør, Lasse Lyhne, løber gennem de største nyheder ved Fenix 7 - og ikke mindst den ligeså spændende model Epix.

20. januar 2022 af Lasse Lyhne

Så landede det! Garmins Fenix 7 - uret som Garminfans i i hvert fald et år har længtes efter og fantaseret om. Jeg skal indrømme, at jeg også har set frem til lanceringen. Både, fordi jeg synes Fenix er et af de bedste træningsure, du kan få, men også fordi jeg var spændt på, hvordan amerikanerne ville forny et produkt, der allerede syntes proppet med funktioner.

Løsningen er overraskende, for Fenix 7 er ikke bare et ur, men 10 nye ure. Fenix er blevet en familie, hvor hver model har sin særlige målgruppe og sine særlige karakteristika. Sådan har det faktisk været siden Fenix 5, men familien er nu vokset markant.

Featurelisten for urene tæller mange hundrede punkter, så den gennemgår vi ikke. Men sammenlignet med forrige udgave Fenix 6 har urene - udover flere funktioner - fået touch-skærm og kan betjenes via både touch-skærmen og knapper på siden.

Knapperne er i øvrigt nydesignede og forsynet med en krave, så de ikke aktiveres ved et uheld. Endelig har urene alle fået topokort - altså fulde, detaljerige farvekort for optimal navigation.

Men lad os kigge på modellerne:

  • Fenix 7: Standardudgaven af Fenix-uret med en diameter på 47mm og familiens “billigste” medlem på en prislap på 5.499 kr.

  • Fenix 7 Solar: Sammen udgave, men med indbyggede solpaneler i skærmen, der lader uret via lys og forlænger den i forvejen imponerende batteritid. Pris: 6.199 kr.

  • Fenix 7 Sapphire Solar: Sammen udgave som ovenstående med med safirglas og urring i titanium: Lettere, mere eksklusivt og robust. Pris: 6.999 kr.

  • Fenix 7S: En mindre udgave af Fenix7 med en diameter på 42mm. Lettere, men også med en lidt lavere batteritid. Fås også i en Solar og en Sapphire Solar udgave. Priserne er de samme som standardudgaven.

  • Fenix 7X Solar: Den største udgave af Fenix7 med en diameter på 51mm. Solpaneler indbygget i touchskærm og en batteritid på op til 37 dage i smartwatch-tilstand og 122 timer med GPS. Uret har desuden indbygget LED-lommelygte, som kan lyse rødt eller hvidt og bruges til aktivt at lyse op med eller passivt som sikkerhedslys på fx løbeturen. Pris: 6.999 kr.

  • Fenix7 X Sapphire Solar: Samme som ovenstående, men med skærm i safirglas og urring i titanium. Pris: 9.299 kr.

  • Epix: Den største nyhed i Garmins store lancering er i mine øjne faktisk ikke Fenixurene, men det helt nye Epix. Det er ikke officielt med i Fenix-familien, og så alligevel.

    Epix er dybest set et Fenix 7 uden lommelygte og uden solopladning, MEN - og det er altså et stort men – med en skinnende klar og avanceret Amoled-skærm, som vi kender det fra Apple-watch eller Garmins eget Venu. Det giver bl.a. mulighed for animerede træningsøvelser på uret. Mest imponerende er dog batteritiden. Mens fx Apple-watch kun holder batteri i godt et døgn og knap får dig gennem et maratonløb med GPS og tændt display, skulle Epix klare 16 dage i smartwatch-tilstand og 30 timer med GPS og aktivt display. Pris: 6.999 kr.

  • Epix Sapphire: Sammen som ovenstående med med safirglas og urring i titanium. Pris: 7.799 kr.


Vi satser på at få fingre i et par modeller inden længe og skal naturligvis nok gå yderligere i detaljer, når det sker.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: