Læs også

Klog klods

Produktinfo Gps-løbeur med mange funktioner, fx avanceret pulsmåling og indbygget skridtfrekvensmåler. Vandtæt. Overførsel af data til BrytonSport via kabel.

Imponerende og irriterende løbeur

Det tager sig fantastisk ud på papiret, men kikser i brug. Brytons første løbeur har potentiale til at blive et glimrende produkt, men lider under en række børnesygdomme.

6. februar 2013

## Bryton Cardio 40 | |

Funktion: Masser af gode features. Desværre for mange softwarefejl.

Kvalitet: Forarbejdningen virker god. Ingen problemer med hardwaren.

God til prisen: Potentielt et godt produkt, men kræver kraftig softwareopdatering.

Konklusion: Lav pris, lækkert design og et hav af funktioner – især skridtfrekvensmåling trækker op. Desværre sættes meget over styr af en ugennemarbejdet brugerflade, der i denne udgave koster svært på brugsoplevelsen, og en manglende præcision, når du løber i terrænet.

Pris: 1.599 kr.

www.brytonsport.com

Bryton Cardio 40

Det er ikke et godt tegn, når man midt under et træningspas får lyst til at flå sit testprodukt af, tyre det mod jorden og skrige sin frustration ud. Den skæbne overgik ikke desto mindre Taiwan-baserede Brytons første bud på et GPS-baseret løbeur på det danske marked.

Det er ellers en besnærende pakke, Bryton serverer: Indbygget GPS, masser af funktioner – fx puls og skridtfrekvens. Et modificerbart display med 41 forskellige datafelter at vælge imellem! Dataoverførsel til computeren og mulighed for at uploade specifikke træningspas til uret. Alt sammen pakket ind i et lækkert design og til en pris, der ligger 30-40 pct. under lignende modeller fra konkurrenterne.

Desværre tager det sig anderledes ud, når pakken lukkes op. Brytons løbeur kikser på brugervenligheden og delvist på præcisionen, og så kan lav pris, flot design og et hav af features ikke redde det.

Det starter ellers godt. Opsætningen af uret er enkel og overstået på få minutter. Og på en almindelig træningstur ud ad landevejen går det også fint. Uret reagerer godt nok lidt trægt på input, men displayet er let at aflæse, og trackingen af tid, distance og hastighed kører fint. Især den indbyggede skridtfrekvensmåler skiller sig positivt ud. Det er en fed feature, som vi ikke har set tidligere.

Men selv en rolig tur afslører et par sprækker i lakken: Fx kan uret ikke markere km-tider med etcifrede sekunder. Løber du en km på 4 minutter og 5 sekunder, skriver uret således 4:5 frem for 4:05. Sært.

Problemerne vokser på mere avancerede træningspas. Det lykkedes os aldrig at sætte et intervalpas op, ligesom opbygningen af menuen og menupunkterne er ulogiske. Selv almindelige stopursfunktioner har drillet.

En yderligere anke er præcisionen i terrænet. Vi har taget uret med i den dybe skov fire gange, og præcisionen har mildest talt svinget.

Flere af disse fejl kan nok klares med en softwareopdatering. Og Bryton er flinke til at opdatere deres produkter. Men vi er nødt til at vurdere uret på de præmisser, der gælder nu. Og her har Cardio 40 seriøse udfordringer.

Software opdatering

Aktiv Trænings test af Brytons Cardio 40 ur var baseret på en tidlig udgave af uret. Flere af de softwarefejl vi påpeger er blevet rettet i de udgaver, der er i handlen nu.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: