Løbeur købsguide
Løbeur købsguide

Se her, hvad du skal kigge efter, inden du køber et løbeur.

© Colourbox

Købsguide: Sådan finder du det rigtige løbeur

Med det rigtige løbeur får du hjælp til holde motivationen oppe og forbedre din træning. Men hvad skal du kigge efter, når du skal købe løbeur? Det kan du finde ud af med vores købsguide til løbeurer.

4. juni 2017 af Peter Hyldahl

Købsguide til løbeurer

Et løbeur er en stor investering, så det er vigtigt, at du vælger rigtigt.

Du kan få løbeure med indbygget GPS til under 1.000 kr og du kan få ure til over 3.000 kroner. Forskellen ligger i mængden af funktioner, men også i styrken i GPS-modtageren. 

Herunder kan du se, hvad du skal kigge efter, inden du slagter sparegrisen og investerer i et nyt løbeur.


Vigtige funktioner i et løbeur

Det er især disse syv ting, du skal være opmærksom på, når du skal ud og købe nyt løbeur:

  • Pulssensor: Med en pulssensor kan du let måle, hvor hård belastningen er, når du løber. Koster typisk 3-400 kroner ekstra.

  • Knapper: Skal sidde, så de er lette at betjene under løb, og de skal give god feedback, når du trykker på dem.

  • Batteritid: Løber du ofte lange ture, er det vigtigt, at uret har batteritid hertil. De bedste klarer op mod eller mere end 50 timer.

  • Hverdagsur: Kan det fungere som hverdagsur, kan prisen ofte bedre accepteres. Og du sender signal om, at du er sportsmand!

  • Funktioner: De billigste ure har de mest basale funktioner som tempo og distance, de mere kostbare kan bruges til mere specifik træning. Gør dine mål klar inden du køber, da det kan være dyrt at købe for billigt.

  • Remmen: En overset detalje. Den skal sidde godt, også når du sveder og ikke genere eller gnave. Man skal helst ikke kunne mærke uret. Urets vægt kan også have betydning. Det kan virke som et blylod på lange løbeture.

  • Display: På luksusmodeller kan du selv bestemme, hvad det skal vise. På de billigere skal de vigtigste funktioner fremstå med store tal, så det er let at aflæse, når du løber med høj puls.


Pulsmåler: Hvad er bedst? Find ud af det her.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: