Nyt år, nye ure

Der er godt nyt på tech-fronten. Alle de store producenter lancerer hightech-træningsure til lave priser.

Er du gearglad motionist, bliver de sidste måneder af 2014 ganske spændende. Flere af de store urproducenter lancerer eller har just lanceret nye træningsure, og mange af disse er såkaldte takedowns af producenternes topmodeller. De kan næsten det samme, men koster markant mindre.

Ifølge Henrik Bisgård, indehaver af et af Nordens største træningsursites, Pulsure.dk, skyldes udviklingen, at flere efterspørger teknologi til træningen.

– Engang henvendte træningsurene sig primært til en gruppe af meget ambitiøse, der ikke rigtig skelede til pris. I dag forsøger producenterne at ramme mange flere forskellige segmenter med enklere behov. Og så tror jeg også, at producenterne ser de billigere ure som en løftestang til de dyrere modeller. Får de vænnet folk til at træne med et træningsur, kan de på sigt også få dem til at købe de dyrere modeller, siger han.

3 nye, billige træningsure

Suunto Ambit3 Sport rendyrker takedown-tankegangen i udpræget grad. Selve urkassen er identisk med den noget dyrere storebror Suunto Ambit3 Peak, og uret har næsten alle high-end-modellens funktioner, men det er gjort 900 kr. billigere ved at spare den barometriske højdemåler væk.


Adidas slog et stort brød op med det dyre multiur SmartRun. Nu kommer uret i en nedtonet fitnessversion til 1.700 kr. Uret hedder Fit Smart. Det måler puls i urremmen og styrer træningen, men GPS’en og farvedisplayet er sparet væk.


Polar fik en form for genrejsning med sit triur V800 med indbygget fitnesstracker. Nu kommer en neddroslet version af uret. Stadig fitnesstracker, stadig med puls og stadig med GPS og masser af løbefunktioner, men til en stærk pris på 1.699 kr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: