Nyt Apple Watch - til dig, der træner

Apples nye version af Apple watch har fået en række features, der gør det interessant for dig, der træner. Men ikke alt ser lige lovende ud.

8. september 2016 af Lasse Lyhne

Den mest interessante nyhed i Cupertino i går var set med vores øjne ikke Iphone7, men derimod Apple Watch Series 2.

Det er to år siden, at Apple lancerede den første version af uret. Forventningerne var høje og mange var hurtige til at forudsige, at uret ville tage livet af sports-urs-mærker som Polar og Garmin.

Det skete som bekendt ikke. Faktisk var Apple Watch en decideret skuffelse fra et træningsperspektiv. Det savnede indbygget GPS, skridttælleren var upræcit, det var ikke vandtæt og det var langsomt.

Mange nye features

I det lys er der sket meget med den nye version. Her er, hvad vi ser frem til:

Indbygget GPS. Uret kan nu måle hastighed og distance via GPS. Det er langt mere præcist og betyder også nye navigationsfeatures.

Vandtæthed. Uret er vandtæt ned til 50m. Det betyder nye træningsprofiler på uret i form af svømning, roning osv.

Ny skærm. Ifølge Apple er skærmen blevet dobbelt så klar som den tidligere. Det skulle gøre skærmen til den klareste på noget Apple produkt.

Hurtigere CPU. Urets processor er dobbelt så hurtig som den gamle. Forhåbentligt betyder det færre lags.

Og her er vi mere skeptiske.

Batteritid. 5 timers levetid med GPS lyder de første udmeldinger. Det er ikke meget og placerer Apple Watch i bunden sammenlignet med andre GPS-ure.

Betjening. Et dedikeret træningsur har fysiske knapper, der gør det nemt at betjene med høj puls, svedige fingre og i regnvejr. Apple watch har touch-skærm, og det giver erfaringsmæssigt lidt bøvl i betjeningen under fx løb.

Nike + samarbejde. Apple har lavet en version af uret i samarbejde med Nike. Nyt design og integreret Nike+ app. Det lyder spændende, men indtil videre ser det ikke ud til at Nike + versionen kan så meget mere end så mange andre fitness-ure.

Det ny Apple Watch Series 2 er i handlen d. 16.9 og koster fra. 3.299 kr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: