Fakta: GPS-træningsur med indbygget aktivitetsmåler. 8 timers batteritid med aktiv GPS. 3 uger uden. 56 gram.

Polars løbeur er fremragende

Polar overrasker positivt med sit nyeste, prisstærke løbeur. Det er ganske enkelt det bedste på markedet i sin priskategori.

## Polar M400 | |

Plus: Enkel brugerflade, masser af funktioner og en yderst aggressiv prissætning.

Minus: Savner vibrator.

Konklusion: Et fremragende løbeur og en mærkedag for Polar. Med de mange funktioner, den gode brugerflade og en lav pris er M400 nok markedets bedste GPS-ur i forhold til prisen.

Pris: 1.299 kr. (1.699 med pulsbælte)

www.polar.com

Det ligner et gennembrud for Polar. Med en prislap på 1.299 kr. (1.699 med pulsmåler) hører finnernes nye træningsur M400 prismæssigt til blandt de billigste GPS-ure på markedet. Men design- og funktionsmæssigt er det i en helt anden liga.

Uret er en lillebror til det anerkendte, men dyre multisportsur V800, og det har mange af det urs dyder. Fokus er dog her på løb, men M400 har også enkle, men velfungerende cykelfunktioner og understøtter også andre sportsgrene uden dog at have særskilte features hertil. Ligesom storebroren har det indbygget søvn- og aktivitetsmåler.

Uret viser dog først for alvor, hvad det dur til, når du kommer ud på løbestierne. GPS’en er hurtig og superpræcis under alle de forhold, vi har testet den under (skov, asfalt og baneløb). Knapperne er velplacerede og giver god feedback, og displayet, der kan vise op til 4 datafelter, står godt.

Mængden af funktioner er stor og næsten uhørt for klassen. Uret noterer fx personlige rekorder og har en ‘runnning estimator’, der på baggrund af din aktuelle fart og din planlagte distance beregner, hvilken sluttid du får. Mest imponerende er dog intervalfunktionerne, der enten afvikles helt simpelt med to timere (en for pause og en for interval) eller ret avanceret, hvor intervallerne kan programmeres via Polars Flow-app, der også styrer hele opsætningen af uret. Det fungerer perfekt.

Funktionsmæssigt er Polars ur på niveau med Garmins FR 220 og Suuntos Ambit R, men det koster 5-800 kr. mindre og er med sin meget enkle og guidende brugerflade også foran på brugervenlighed. Eneste minus er, at det ikke har vibratoralarm, og at lyden samtidig ikke ligefrem er øredøvende. Træningen kan også kun med besvær uploades til andre sites end Polars eget træningssite.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: