Pulsmåler - find den bedste pulsmåler
Find den bedste pulsmåler

Få hjælp til at finde den bedste pulsmåler her.

Pulsmåler: Hvad er bedst?

Pulsmåler er efterhånden indbygget i mange GPS-ure, så du slipper for at træne med et pulsbælte spændt om brystet. Men hvad er bedst - håndledspulsmåler eller pulsbælte? Det kan du blive klogere på her.

23. marts 2017

Pulsmåler til håndledet - sådan virker det 

Håndledspuls kaldes også for optisk pulsmåling. Ure med pulsmåler fungerer, ved at der sidder nogle små lysdioder under uret, som lyser gennem huden på armen og ind på blodårerne. 

Lyset fra dioderne bliver reflekteret tilbage på en sensor i uret, der analyserer lyset og på den måde kan regne ud, hvor hurtigt blodet strømmer igennem kroppen – og dermed hvor hurtigt dit hjerte slår. 

Et brystbælte med pulsmåler fungerer på en anden måde. Denne type pulsmåler måler de elektriske signaler, som hjertet producerer, når det slår og får blodet til at løbe rundt i kroppen. Eller sagt på en anden måde registrerer brystbæltets pulsmåler muskelspændingerne ved hjerteslagene direkte på brystkassen.

Der er altså matkant forskel på, hvordan de forskellige pulsmålere virker.


Ure med pulsmåler - sæt det rigtigt 

Ure med pulsmåler skal sidde rigtigt. Det skal sidde stramt om håndleddet. Du skal også være opmærksom på, at håndledspuls ikke virker lige nøjagtigt på alle personer. Ting som hudfarve, hår på armene og fedtprocent gør, at målingernes nøjagtighed varierer fra person til person. 

Oplever man problemer med håndledspulsen, kan alle urene dog også parres med en gammeldags brystsender.


Ur med pulsmåler eller pulsbælte - hvad er bedst? 

Det er nemt og bekvemt, når pulsmålingen bliver foretaget af uret. Men teknologien er ikke lige egnet til alle discipliner. 

Fælles for alle urene med optisk pulsmåler er, at det tager tid, før de fanger den rigtige puls, typisk 5-10 minutter. Derudover har de flere udfald og er mere ustabile fra gang til gang. 

Desuden reagerer de langsommere på pulsudsving. Det betyder, at de er uegnede til korte intervaller på et minut eller derunder. 

Endelig har vi konstateret, at de er unøjagtige ved mountainbikebrug. Det skyldes sandsynligvis alle de bump, uret får, når man holder fast i styret.

Hvis du i stedet vælger at bruge et brystbælte med pulsmåler, vil du normalt have brug for en separat modtagerenhed (fx din mobiltelefon), som kan indsamle og fortolke pulssignalerne fra brystbæltet.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: