Suunto Spartan Ultra: Første indtryk

Vi har leget med Suuntos nye hundedyre GPS-ur. Her er vores første indtryk af vidunderet.

25. august 2016 af Lasse Lyhne

Der har været store forventninger til Suuntos nye high end ur, Spartan Ultra, siden det blev annonceret i juli i år. Og ude af æsken er da også ualmindeligt flot med sin helt sorte finish (fås også i hvidt) og store farveskærm.

Uret er stort uden at blive abnormt. Det fylder cirka det samme på håndleddet som Suuntos Ambit ur eller Garmins Fenix, men det er let (73 gram) og sidder godt tak at være den velfungerende og bløde gummirem.

Bag det kønne ydre gemmer sig et powerhouse af et ur med indbygget GPS, barometrisk højdemåler og touchskærm.

Spørgsmålet er så om uret formår at udnytte alt den gode hardware og være det fantastiske træningsur det med en prislap på 5.600 kr., bør være. Efter et par dages brug er vi ikke sikre på, at det er tilfældet.

Svag skærm

For det første skuffer skærmen. Den er ret mørk selv med lyset skruet helt op, farverne er blege i forhold til markedsføringsmaterialet (fx billedet herover) og touchfunktionen er irriterende træg

Mange profiler

For det andet er der sportsprofilerne. Uret er struktureret omkring en stribe sportsprofiler med forskellige datavisninger tilknyttet. Der er fx en profil til løb, en til cykling, en til svømning osv. Under hver profil er der så en stribe subprofiler. Under løb er der fx løb med pulsmåler, intervalløb, trailløb osv. Når du skal træne vælger du den profil, der passer til din træning og håber på, at den rummer de træningsdata, du har brug for. Forvirret? Ja det er vi også.

Ingen opsætning

Og her er vi øvrigt fremme ved det tredje punkt. Nemlig de manglende opsætningsmuligheder. Modsat alle andre topure, kan du ikke ændre i de datavisninger, der er ved de forskellige sportsprofiler. Skal du løbe trail, er du simpelthen nødt til at acceptere og anvende de datavisninger, der er under sportsprofilen trail. Det kan ikke ændres!

Vi er med på, at dette er den allerførste version af uret, og at meget sikkert vil blive ændret i kommende softwareopdateringer. Men som det er nu skuffer Ultra på alt andet end sit ydre.

Glæd dig til at læse om vi stadig er skuffede, når vi giver uret en grundig anmeldelse i et kommende nummer af Aktiv Træning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: