Fakta: Multisportsur med GPS, højdemåler og puls. Stålrem og safirglas.

Suverænt multi-ur

Garmins tredje version af F?nix er en opvisning i relevante træningsfunktioner pakket ind i et råt, maskulint design. Men prisen – uha da!

## Garmin F?nix 3 Sapphire HRM | |

Plus: Design, udbuddet af funktioner, brugerflade.

Minus: Pris. Tungt om hånden.

Konklusion: Et vildt lækkert og vildt funktionelt ur, der kombinerer alle ønskelige træningsfunktioner med labert design og en intuitiv brugerflade. Kun prisen hindrer topkarakter.

Pris: 4.900 kr.

www.garmin.com

3-tallet i enden af modelnavnet signalerer, at dette er tredje version af Garmins maskuline multisportsur. F?nix har altid været Garmins outdoorur, og især den første version var ikke velfungerende som træningsur. Det blev meget bedre med version to, og med dette tredje forsøg har Garmin så ramt bullseye og skabt et nærmest perfekt multisportsur.

Uret er uhyre avanceret. Det rummer samtlige trifunktioner fra Forerunner 920XT og lægger yderligere funktioner til, blandt andet nogle gode navigationsfunktioner, der lader dig finde tilbage til dit startpunkt, klatrefunktioner og sågar skiløbsfunktioner, hvis du er til den slags.

Specifikationslisten er den klart længste og mest imponerende på markedet. Vi kan ikke forestille os, at nogen kunne komme til at savne en funktion her. Derfor er det desto mere imponerende, at brugerfladen fungerer så godt, som den gør. Menuen er enkel, og du lærer hurtigt at navigere rundt i den og slå de funktioner til, du gerne vil bruge.

Som noget helt nyt kan du hente tredjepartsapps og -funktioner ned til uret. Det foregår uhyre enkelt via Garmins Connect IQ-site. Lige nu er udbuddet lille og lidt pjattet (fx en funktion, der viser, hvor mange øl du har forbrændt på seneste træning). Men på sigt giver det ubegrænsede muligheder.

I vores øjne er uret det flotteste sportsur på markedet – et gennemført design med stålurkasse, safirglas og stållænke (fås også i en billigere version med plastrem og almindeligt glas). Skærmen har fået farver og en fuldt modificerbar urskive, hvor du fx kan få vist klokken med almindelige visere. Regningen for det lækre design er dog (ud over en hidsig pris) en høj vægt og tung fornemmelse om armen. Med stållænke vejer uret tre gange mere end Garmins tri-ur FR 920. Med plastrem ca. 50 pct. mere.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: