Fakta: Solbriller med indbygget display, der viser dig hastighed, distance mv. Batteritid: cirka 2-3 timer ved konstant brug.

RoboCop på cyklen

Recon Jet-brillerne er en overbevisende forsmag på fremtiden. Det er dog endnu for tidligt helt at sige farvel til løbeuret og cykelcomputeren.

## Recon Jet | |

Plus: Nyskabende. Gode informationer. Godt site.

Minus: Batteritid. Betjening. Pris.

Konklusion: Recon Jet er sjove og nyskabende. Rigtig brugbare bliver de dog nok først i en opdateret version, der er lettere at betjene og giver bedre udsyn. Desuden skal batteritiden forbedres.

Pris: 7.899 kr.

www.reconinstruments.com

Man føler sig som en del af fremtiden, når man med Recon Jet-brillerne på sætter ud på cykel- eller løbeturen. På den lille skærm på indersiden af brilleglasset ved højre øje kan man se oplysninger om distance og fart, ligesom man kan se et kort over det område, man er i.

Det er faktisk virkelig fedt at have oplysninger om fart, distance m.m. lige ud for øjet, og på det punkt har Recon fat i noget rigtigt. Andre gode funktioner er telefonkompatibiliteten, der gør, at SMS’er og opkald bliver vist på skærmen, så man hurtigt kan beslutte, om man skal standse og svare eller køre videre. Desuden fungerer kortvisningen også godt, ligesom der er kamera bygget ind i brillerne, så man kan tage billeder og filme på vejen.

Hvad er så problemerne? Der er flere – som med al anden nyskabende teknologi. Blandt andet fungerer den lille skærm foran øjet ikke som fx head up-displayet på avancerede biler, hvor oplysningerne er skarpe, når man kigger ud på vejen. Med Recon Jet skal man ændre fokus og give øjet tid til at stille skarpt på skærmen. Det tager cirka et halvt sekund og føles egentlig ikke meget hurtigere end at kigge ned på en cykelcomputer på styret.

Brugerfladen er også besværlig. Man betjener brillerne via sensorer og knapper på siden af brillestangen, og man rammer tit forkert. Brillerne har en lækker, fremtidsagtig auto-off-funktion, der betyder, at skærmen kun tænder, når man kigger på den. Men selv med den slået til er batteritiden meget kort. Desuden tager skærmfeltet en del af dit udsyn, når du ser dig bagud.

Det er tydeligt at mærke, at Jet er et af de første produkter af sin slags. Det er lovende og sjovt, men mangler endnu lidt for at gøre det ud for en decideret cykelcomputer eller et løbeur.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: