Sportsbriller til alle formål

Et par velsiddende sportsbriller, der beskytter øjnene mod skadelig sol samt vind og vejr, er uundværdelige, når du træner udenfor. Men hvilke klarer sig bedst i test? Er det Oakleyerne til flere tusinde kroner eller brillerne til 300 kr.

16. maj 2013 af Peter Hyldahl

En sportsbrille er et genialt stykke udstyr, der kan meget mere end få dig til at se cool ud.

Sportsbriller beskytter mod vind og vandsprøjt og stikkende grene i skoven. Og så gavner de naturligvis dit syn. De moderne linser, nye briller er forsynet med, er stærkt specialiserede og udviklet til at skabe optimalt udsyn uanset forhold. De skærmer for solen, men tegner også kontrasterne tydeligere op i gråvejr og i tusmørke.

Der findes sportsbriller specifikt udviklet til løb, cykling eller kajak. I denne test har vi undersøgt brillernes all round egenskaber, og rigtig mange af dem gør det fremrangende uanset, hvad vi brugte dem til.

Markedet for sportsbriller har udviklet sig vildt de seneste år. De etablerede mærker som Oakley og Rudy er blevet udfordret af nye fremadstormende producenter. Vores test afslører, at de etablerede mærker stadig gør det fremragende, men også at de tager sig godt betalt for deres arbejde. Er du lige glad med mærket og kan du leve med en lidt billigere materiale kvalitet, kan du får rigtig gode briller til en fjerdedel af, hvad de kendte mærker koster. Det gælder fx briller fra Craft.

Log ind og læs hele testen af sportsbriller

... og find de briller, der passer til din hovedform, dine behov og din pengepung.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: