Salomon XT 15

Salomons XT 15-rygsæk fungerer til både endags-hike, løb og i hverdagen. 

Test: Let og lækker rygsæk til det hele

Salomons XT 15 er en fremragende rygsæk, der kan bruges til lange endags-vandreture såvel som kortere løbeture. Den imponerer på kvalitet, pasform og pris.

8. december 2021 af Redaktionen

Salomon XT 15

Pris: 800 kr.  

Hvad: Rygsæk til hiking og hverdag. 15 liters hovedrum plus 6 yderligere rum. Fås i fire farver.

Info: salomon.dk

Konklusion

Lækker rygsæk med et bredt anvendelsesområde. Dur både til endags-hikes, løb og i hverdagen. Her får du mange af Salomons highend-features til en ganske overkommelig pris.

Plus: Pasform. Alsidighed. Pris.

Minus: Sidder lidt højt – i hvert fald på cyklen. Lidt mange stropper og remme.

4,5 stjerner

Salomons XT 15 er tænkt til det voksende hiking-miljø, og den gør det da også godt på lange gåture i terrænet. Men anvendeligheden er langt bredere end det. I testperioden har vi haft glæde af den både på cyklen, i løbeskoene og i hverdagen. Rygsækkens største force er dens pasform. Den låner en del teknologi fra Salomons highend-løberygsække og er bygget op omkring en blød, smidig ryg i en særlig perforeret struktur, der på én gang aflaster ryggen og skubber rygsækken lidt ud fra ryggen for bedre ventilation.

Salomon XT 15

Materialerne er tynde og lette, men ganske robuste. De tåler også fint en byge, men bliver det rigtig regn, skal du have et overtræk.

Skulderstropperne er ligeledes fint polstrede og sidder godt og vestagtigt rundt om skuldrene, mens to justerbare bryststropper og et bredt hoftebælte trækker den ind til ryggen og fordeler vægten ned omkring hoften. Rygsækken sidder relativt højt. Det er en fordel ved løb og gang, men sidder du forover bøjet over cyklen, kan den godt krybe op i nakken. Hovedrummet er på 15 liter og rummer fint et sæt tøj og et par sko. Hovedrummet er bl.a. forsynet med en ekstra lomme, der egentlig er tænkt til en drikkeblære, men også fint kan sluge en lille laptop.

Rummene i Salomon XT 15

Et lille rum øverst i rygsækken er oplagt til de sager, du skal have let og hurtig adgang til.

Ud over hovedrummet har tasken lynlåslukkede lommer i hoftebæltet og i skulderstropperne. De er nemt tilgængelige, uden at tasken skal af. Sidstnævnte passer desuden til Salomons Soft Flasks, men kan også fint bruges til pung, nøgler eller mobiltelefon. Tasken er fremstillet i en tynd ripstop-nylon. Det gavner vægten, der er lav, og fleksibiliteten uden tilsyneladende at gå ud over holdbarheden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: