Overdelen er tynd for at holde vægten nede, men med let polstring omkring anklen.

Test: Racersko til kadence-løbere

Asics’ nye karbonracer byder på en traditionel løbeoplevelse. Ingen bouncy wow-effekt, til gengæld lav vægt og masser af respons.

17. januar 2022 af Redaktionen

Asics Metaspeed Edge

Pris: 2.100 kr.

Hvad: Racersko med sål i FF Blast Turbo-skum og med indbygget karbonplade. Drop: 8 mm. Vægt: 201 gram (str. 44).

Info: asics.com

Konklusion

En overraskende ‘almindelig’ konkurrencesko til dig, der leder efter en let, kontant og responsiv racer. Et fremragene valg til 5- og 10-km-løb.


Plus: Let. Velsiddende. Responsiv. Gør det let at holde en høj kadence. 

Minus: Høj pris. Lidt sart ydersål.

Næ hov, tænker den opmærksomme læser, denne sko har I da testet for et par måneder siden! Ja, det skulle man tro, for Asics’ to karbonracere, Metaspeed Sky og den nye Metaspeed Edge, ligner hinanden så meget, at man, når man står med dem i hånden, ikke kan skelne dem fra hinanden. Det kan man imidlertid på fødderne, for hvor Sky via sin kraftige, skumfyldte sål og spændstige karbonplade sparker dine fødder fremad, så er Edge mere neutral på foden. Vægten er lav, mellemsålen forholdsvis fast, og karbonpladen designet, så den i mindre grad katapulterer foden fremad. Med et drop på 8 mm ligger foden også meget traditionelt i skoen.

Ydersålen er beklædt med et tyndt lag gummi. Den står fint fast på asfalt, men savner greb på fx grus.

I Asics’ univers er de to sko lavet til forskellige løbestile. Sky til den såkaldte stride-løber, der primært øger farten ved at tage længere skridt, og Edge til kadence-løberen, der speeder op ved at øge kadencen. Det lyder en smule fortænkt, men der er noget om snakken. Edge savner i hvert fald det Racersko til kadence-løbere kick og bounce, vi oplevede i Sky. I stedet føles den mere som en klassisk racer, men dog som en virkelig fremragende klassisk racer. Sålen er relativt fast og meget responsiv, og sammen med den velsiddende overdel og den meget lave vægt giver det en hurtig og effektiv afvikling. Det er virkelig nemt at holde en høj kadence i skoen. 


To anker: Skoen savner klart den wow-effekt, som kendetegner Sky og flere andre karbonracere. Den er ikke langsommere, den er bare mindre vild på fødderne. Derudover er ydersålen tynd og sart og dur udelukkende på asfalt. Er den pengene værd? Tja, det er svært at bedømme. Har du råd, så får du en hurtig og flot sko. Hvad det må koste, lader vi være op til dig.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: